Σύσκεψη στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την επιστροφή των φιλάθλων

Σύσκεψη για την πιθανότητα σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τους υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος, αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής (Κάτια Κοξένογλου, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου) κι εκπρόσωποι των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva.
Η Σούπερ Λίγκα κατέθεσε πλήρη φάκελο με πρόταση για την επιστροφή μέρους των φιλάθλων στις εξέδρες, παρουσιάζοντας λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων, για κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας.
Μια διαδικασία που θα ξεκινά από την ηλεκτρονική παραγγελία του εισιτηρίου έως την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από το γήπεδα μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανόνες παρουσίας στα γήπεδα.
Κοινή στόχευση, όπως ειπώθηκε από τα δύο κυβερνητικά στελέχη, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς έκπτωση στους όρους ασφαλείας. Ως εκ τούτου, το σχέδιο της Λίγκας θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από την οποία θα ζητηθεί να αποφανθεί.
«Βρισκόμαστε σε διαδικασία λεπτομερειακής εξέτασης των όρων και των προϋποθέσεων κι ελπίζω ότι σύντομα, πάντα με τη στενή συνεργασία των εμπειρογνωμόνων και των λοιμωξιολόγων μας, θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε ελπίδα ότι «σύντομα θα καταφέρουμε να υπάρξουν οργανωμένα και πειθαρχημένα φίλαθλοι στις κερκίδες […] Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, εφόσον ενώσουμε δυνάμεις».
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την 6η αγωνιστική που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιο ή κάποια από τα 6 ματς που έχουν οριστεί για εκείνο το τριήμερο, ώστε να τεσταριστεί στην πράξη και την αμέσως επόμενη αγωνιστική (7η) που είναι ο αγώνας ΝΠΣ Βόλος- Λάρισα στο Πανθεσσαλικό να ισχύσει σε όλες τις αναμετρήσεις.

Σύσκεψη στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την επιστροφή των φιλάθλων

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο |