6 Λάθη πειθαρχίας που δυστυχώς κάνουν όλοι οι γονείς…

Η πειθαρχία των παιδιών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ζωή των παιδιών. Η πειθαρχία λανθασμένα συνδέεται με τιμωρίες και φωνές και σαν γονείς κάνουμε λάθη που επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.Υπάρχουν λάθη που όλοι κάνουμε αλλά δεν συνειδητοποιούμε τι κάνουμε λάθος:

Είστε υπερβολικά σκληροί και αρνητικοί.
Μην βομβαρδίζετε τα παιδιά σας με υπερβολικά » όχι «, «σταμάτα» και «μη». Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό λεξιλόγιο και εξηγήστε στο παιδί σας τι δεν πρέπει να κάνει και τι θα ήταν καλύτερο να κάνει την επόμενη φορά.

Κάνετε παρατήρηση πολύ αργά.
Το να μαλώσετε ένα παιδί για κάτι που έκανε ώρες πριν δεν έχει κανένα νόημα. Τα παιδιά από την φύση τους ξεχνάνε γρήγορα για αυτό κάντε την παρατήρηση την στιγμή που πρέπει ή μην το κάνετε καθόλου.

Λέτε στο παιδί σας ψέματα.
Μην λέτε ένα ψέμα στο παιδί σας για να στηρίξετε την άποψή σας. Τα παιδιά δεν είναι ανόητα και ξέρουν πότε κάποιος τους κοροϊδεύει και προσπαθεί να τους ξεγελάσει. Όσο αθώο και να είναι το ψέμα προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και θα δείτε πως το παιδί σας θα αρχίζει να σας ακούει.

Έχετε διαφορετικές απόψεις από τον / την σύντροφό σας.
Σαν γονείς πρέπει να στηρίζετε ο ένας τον άλλο και πρέπει να έχετε τις ίδιες απόψεις.Δεν γίνεται να λέτε κάτι και ο/ η σύντροφός σας να λέει το ακριβώς αντίθετο.

Μιλάτε υπερβολικά πολύ.
Καλό είναι να εξηγείτε στο παιδί σας τι πρέπει να κάνει αλλά όχι με πολλά λόγια. Το να μιλάτε υπερβολικά πολύ είναι κουραστικό για το παιδί σας και δικαιολογημένα θα επιλέξει να μην σας ακούσει γιατί είναι βαρετό και εξαντλητικό.

Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις.
Εννοείται πως δεν είναι κακό να θέτετε υψηλά στάνταρ και να θέλετε να έχει το παιδί σας υψηλούς στόχους. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας πως τα παιδιά είναι παιδιά και κάποιες φορές θα ξεχνούν τους στόχους τους και αυτά που έχουν αναλάβει να κάνει.

babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

6 Λάθη πειθαρχίας που δυστυχώς κάνουν όλοι οι γονείς…