Ικανοποιητική η προσέλευση δικηγόρων και δικαστικών για τη δημιουργία τράπεζας αίματος

Ικανοποιητική ήταν σήμερα η προσέλευση δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, σε συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, για τη δημιουργία τράπεζας αίματος με την επωνυμία «ΘΕΜΙΣ ΖΩΗ».
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λαζ. Γαϊτάνης «Η κίνηση είναι πολύ περισσότερη από αυτή που περιμέναμε από πλευράς δικηγόρων, καθώς προσήλθαν κι άτομα που δεν είχαν γραφτεί στον κατάλογο».Μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι δεν πρόλαβαν σήμερα ή λόγω ιώσεων δεν κατάφεραν να προσέλθουν θα μπορούν τις προσεχείς ημέρες να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε σήμερα.
Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε την σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και τους εθελοντισμού, κι όπως πρόσθεσε «Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη κι εθελοντισμός μεταξύ μας. Οι εκκλήσεις κατά καιρούς για αίμα των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων για συναδέλφους μας, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας τράπεζας αίματος. Με τη δημιουργία τράπεζας αίματος αισιοδοξούμε ότι θα πάψουν τα αγωνιώδη ερωτήματα που και πως θα βρει κάποιος αίμα. Είναι ένας τρόπος να δείξουμε οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι που έχουν περάσει περίοδο εντάσεων για τη χωροθέτηση του δικαστικού μεγάρου, είναι δίπλα ο ένας στον άλλον. Γιατί στην κρίση που βρισκόμαστε δεν περισσεύει κανείς. Είναι πολυτέλεια να βρίσκουμε διαφωνίες. Η δημιουργία τράπεζας αίματος είναι κάτι που μας ενώνει – δένει».
Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αριθμεί περί στα 600 μέλη και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων περί στα 80 μέλη.

 

Sia

Ικανοποιητική η προσέλευση δικηγόρων και δικαστικών για τη δημιουργία τράπεζας αίματος

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |