Παρουσίαση βιβλίου : ΄΄Τα Παλιά Ασήμια ΄΄ της Μαίρης Κόντζογλου

Η Μαίρη Κόντζογλου,
η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων αναγνωστών,
θα επισκεφτεί τον Βόλο για την παρουσίαση
του συγκλονιστικού της μυθιστορήματος
Τα Παλιά Ασήμια

Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 η Μαίρη Κόντζογλου θα επισκεφτεί τον Βόλο για να παρουσιάσει το μυθιστόρημα της με τίτλο Τα Παλιά Ασήμια, μια ιστορία για τις αλησµόνητες πατρίδες και τους αλησµόνητους έρωτες.

Υπάρχει τέλος σε έναν έρωτα που καίει σαν τη λάβα των ηφαιστείων της Καππαδοκίας;
Ποιο είναι το μυστικό της Μονής των Παλιών Ασημιών;
Πού κρύβεται η γυναίκα με τους ήλιους στους ώμους;

Η Μαίρη Κόντζογλου στο μυθιστόρημα της Τα Παλιά Ασήμια (το πρώτο μέρος μιας τριλογίας) μας ταξιδεύει στη μαγική Καππαδοκία, μια χώρα γεμάτη θρύλους και παραδόσεις, και αφηγείται με τον μοναδικό της χειμαρρώδη τρόπο τα πάθη ενός ελληνισμού που ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, γερνάει και πεθαίνει με πίστη στην Ορθοδοξία και συνείδηση της ελληνικής καταγωγής. Το συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2015.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, στις 7 μ.μ.,
στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη
(Αντωνοπούλου 17 και Δημητριάδος)
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»
και το βιβλιοπωλείο ΠΕΝΑ

Με αφορμή το βιβλίο η συγγραφέας συνομιλεί
με την Άρτεμη Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου, καθηγήτρια γαλλικών.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η Μαίρη Κόντζογλου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου.

KONTZOGLOY_MAIRH

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Καππαδοκία, χώρα µαγική, γεµάτη θρύλους και παραδόσεις.
Εκεί, ανάµεσα στα βουνά µε τα αιώνια χιόνια και τις κοιλάδες µε τα ανάγλυφα βράχια, ένας ελληνισµός ξεχασµένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων.
Καισάρεια, Σινασός, Σµύρνη και Πόντος, ο καµβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράµογλου µε τον Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ στα χρόνια του Μεγάλου Πολέµου, ο οποίος άλλαξε τα σύνορα του κόσµου. Η ανταλλαγή των πληθυσµών το 1924 χωρίζει για πάντα τους δυο νέους ένα αιµατοβαµµένο βράδυ στο λιµάνι της Μερσίνας.
Ογδόντα χρόνια αργότερα, η Έλσα κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώµατα, κουβαλώντας µαζί της το ηµερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής. Ο αµερικάνος φωτογράφος Άλεξ πηγαίνει στην Καππαδοκία να αναζητήσει τα χνάρια του καθηγητή Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Υπόγειες πολιτείες, απόκρυφες εκκλησιές, περιστρεφόµενοι δερβίσηδες και ένα µοναστήρι µε τη χαµογελαστή Παναγία µπλέκουν στις προσωπικές ιστορίες και µοναξιές των ηρώων, σκαλίζοντας στους βράχους µια παλιά ραψωδία στην οποία εκείνοι καλούνται να γράψουν τους στίχους του τέλους.

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, µεγάλωσε και συνεχίζει να µεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει εργαστεί σε µεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείµενο πάντα την Επικοινωνία.
Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), Χίλιες ζωές απόψε (2013), καθώς και την τριλογία Οι μεσημβρινοί της ζωής (2011) που αποτελείται από τα βιβλία Στους ήλιους του έρωτα, Στα φεγγάρια της αλήθειας, Στη γη της αγάπης.
Επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook για να επικοινωνήσετε μαζί της.
Δείτε ΕΔΩ βίντεο με τη συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο της.

Ντόρα Τσακνάκη

Παρουσίαση βιβλίου : ΄΄Τα Παλιά Ασήμια ΄΄ της Μαίρης Κόντζογλου

Πολιτισμός, Πρώτο Θέμα |