Έκαιγε κάδους, προσπάθησε να πυρπολήσει Ι.Χ.

Είκοσι επτά περιπτώσεις εμπρησμού σε κάδους απορριμμάτων και μία απόπειρα εμπρησμού αυτοκινήτου που έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.

Χθες το μεσημέρι, συνελήφθη στα Τρίκαλα ένας 29χρονος, ο οποίος επιβαίνοντας σε ποδήλατο, προξένησε πυρκαγιά σε δύο πλαστικούς κάδους απορριμμάτων του Δήμου.

Στη συνέχεια αποπειράθηκε να προξενήσει πυρκαγιά σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας μιας 22χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, αφαιρώντας την τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του οχήματος και τοποθετώντας στο στόμιο διαφημιστικά φυλλάδια, στα οποία έβαλε φωτιά, χωρίς όμως να επιτευχθεί ανάφλεξη και να προκληθούν φθορές.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά τους τελευταίους πέντε μήνες στα Τρίκαλα, ο 29χρονος προξένησε πυρκαγιά σε 25 κάδους απορριμμάτων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε χώρους κοντινούς στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποδήλατο με το οποίο κινούνταν, διαφημιστικά φυλλάδια και σπίρτα, καθώς και ένα πλαστικό μπουκάλι με οινόπνευμα.

Επίσης, εντός κάδου απορριμμάτων κοντά στην οικία του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της 22χρονης αλλοδαπής, η οποία της αποδόθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Έκαιγε κάδους, προσπάθησε να πυρπολήσει Ι.Χ.

Θεσσαλία |