Σεμινάριο για ηθοποιούς στο Βόλο από τη Ρωσική Κλασσική Θεατρική Σχολή «Master Class»

Ρώσικη Κλασσική Θεατρική Σχολή «Master Class»

Ο ΕλληνοΡωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και συνεργασίας του Νομού Μαγνησίας, αποφάσισε να οργανώσει σεμινάριο για ηθοποιούς της Μαγνησίας, με στόχο την προσέγγιση της Ρώσικης θεατρικής υποκριτικής κουλτούρας και τέχνης.

Την υλοποίηση αυτού του σεμιναρίου θεατρικής υποκριτικής «Master Class», έχει κληθεί να διδάξει ο γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης Leonid Anisimov, Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεάτρου «Stanislavski» που εδρεύει στο Τόκιο.

Η σειρά των εργαστηρίων θα ολοκληρωθεί από 18 Μαΐου 2015 σε 10 ημέρες δημιουργικότητας, με βάση το Σύστημα διδαχής Στανισλάβσκι που υιοθετεί και εκτελεί ο Ρώσος σκηνοθέτης Λεωνίδας Ανίσιμοβ.

Η παραπάνω τρίωρη καθημερινή δράση θα γίνει σε γνωστή θεατρική σκηνή στο Βόλο, θα κοστίσει 20 €, με δυνατότητα βεβαίωσης για την συγκεκριμένη εκπαίδευση σε κάθε ηθοποιό. Στο σεμινάριο θα δημιουργηθούν μικρά θεατρικά έργα, ως σχήματα από τους επιμορφωμένους ηθοποιούς και που ο ίδιος ο συνθέτης θα επιλέξει. Αυτά θα παρουσιασθούν.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της θεατρικής εκπαίδευσης άμεσα. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφόρηση.

Σύντομο Βιογραφικό του Λεωνίδα Ανίσιμοβ

Μετά τις βασικές σπουδές του στην Μόσχα συνέχισε στα Ουράλια στο Εκατερίνμπουργι. Για 30 χρόνια είναι ο σκηνοθέτης του δραματικού θεάτρου στο Βλαντιβοστόκ. Πάνω από 20 χρόνια κάνει σεμινάρια (Master Class) για την Ρώσικη θεατρική σχολή. Σεμινάρια πραγματοποίησε στην Αμερική, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Πολωνία, Γαλλία. Στην Κορέα και Ιαπωνία δημιούργησε καινούργια θεατρικά έργα που τώρα παίζουν. Απέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεία για την καινοτόμα αυτή δράση της δουλειάς του. Στο Τόκυο με την βοήθειά του ιδρύθηκε Διεθνής Θεατρική Ακαδημία που έχει το όνομα του Στανισλάβσκι.

Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.

[email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980640567,6945770108

Σεμινάριο για ηθοποιούς στο Βόλο από τη Ρωσική Κλασσική Θεατρική Σχολή «Master Class»