Μήπως οι ταΐστρες για τα αδέσποτα … η λύση στο πρόβλημα ;

Μήπως οι ταΐστρες για τα αδέσποτα να είναι  η λύση στο πρόβλημα της διαχείρησης των περιφερόμενων  ζώων ;  Σε κάποιους Δήμους , όπως στα Ιωάννινα, προσπαθούν να βρουν λύση για τους αδέσποτους φίλους μας. Μια δοκιμή με μικρό κόστος, θα μπορούσε να πείσει…

από έναν φιλόζωο – αναγνώστη – κάτοικο του Βόλου

 

taistra zoon

Ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών

Δέκα ταΐστρες για αδέσποτα ζώα, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων, θα τοποθετήσει το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών το προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το μείζον πρόβλημα που υπάρχει, ενώ προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις και στις Δημοτικές Ενότητες. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά σε συγκεκριμένα σημεία που δε θα επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και να γίνει εφικτή η ομαλή και χωρίς προβλήματα επανένταξη των ζώων που αυτή τη στιγμή παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Καταφύγιο Αδέσποτων.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Μπάμπης Μπρέχας, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ταΐστρες έχουν επιλεγεί προσεκτικά, με κύριο στόχο να υπάρχει διαχείριση των αδέσποτων ζώων και να απομακρυνθούν από σημεία που δημιουργούν προβλήματα, όπως για παράδειγμα από τα εστιατόρια και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου.
Ο κ. Μπρέχας τόνισε αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι η κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων που επιλέγουν κάποιοι ασυνείδητοι.

από το vimanews.gr

Μήπως οι ταΐστρες για τα αδέσποτα … η λύση στο πρόβλημα ;