Η ΔΑΣ Συνδικάτου Μετάλλου για τις αρχαιρεσίες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

Δελτίο Τύπου

Η ΔΑΣ, η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους μεταλλεργάτες για τη μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές του Συνδικάτου και τη στήριξη της παράταξης μας.

Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές ψήφησαν 348 εργαζόμενοι ενώ το στις εκλογές του 2012 είχαν πάρει μέρος 312. Η ΔΑΣ έλαβε 319 ψήφους και 11 έδρες από 282 και 10 έδρες, η ΕΡΓΑΣ πήρε 19 ψήφους και 0 έδρες από 22 και 1 έδρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Συνδικάτο μας πλέον είναι το δεύτερο σε δύναμη πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο νομό Μαγνησίας. Αυτό ενόχλησε πολλούς!

Η αύξηση των ψηφισάντων στο Συνδικάτο και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δείχνουν ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συναδέλφων στις ταξικές δυνάμεις. Είναι η καλύτερη απάντηση στους βιομήχανους της περιοχής, τα κόμματα τους και τους δημοσιογράφους τους που όλοι μαζί μας εγκαλούσαν και μας έκαναν χυδαία επίθεση για τη συνεπή στάση που κράτησε το Συνδικάτο μας στις απολύσεις της ΜΕΤΚΑ, στην απεργία της Χαλυβουργίας, στον αγώνα των συναδέλφων στο Λεμονιά Για τη γενικότερη δράση και παρουσία μας σε όλα τα εργοστάσια του Μετάλλου.

Η ακούραστη πάλη μέσα στα εργοστάσια για τα δικαιώματα των εργατών, η ανυποχώρητη στάση και σύγκρουση με την εργοδοσία, η τιμιότητα και η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη, το περιεχόμενο του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του είναι η βάση για ένα γερό – μαζικό – ταξικό Συνδικάτο και αυτό αναγνωρίστηκε καθολικά από τους συναδέλφους όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες για το κίνημα, που υπάρχει υποχώρηση, συνδικάτα όπως του «ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ» να ανεβάζουν τις δυνάμεις τους, να μπαίνουν σε νέους χώρους δουλειάς, να αναγνωρίζεται η δράση τους από ακόμα περισσότερους εργάτες του κλάδου και γενικότερα της περιοχής. Είναι ένας φωτεινός φάρος που δείχνει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους, δηλαδή αυτόν του αγώνα, αφήνοντας στην άκρη το φόβο, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, την αναμονή ότι θα μας σώσει κάποιος άλλος, μια κυβέρνηση ή ακόμα χειρότερα το αφεντικό μας.

Η μάχη που δώσαμε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου δεν ήταν εύκολη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον αποδεκατισμό του κλάδου, το κλείσιμο εργοστασίων και βιοτεχνιών, λόγω της κρίσης, που άφησε πίσω της εκατοντάδες ανέργους μεταλλεργάτες.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ίδιας της εργοδοσία όπως στο Καρνάγιο της Αμαλιάπολης που με τραμπουκισμούς και τρομοκρατία δεν άφηναν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, απειλούσαν ότι θα φέρουν μπράβους, δεν επέτρεπαν τα αυτοκίνητα να σταματήσουν στο χώρο που ήταν η κάλπη.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που μαζί με τις διευθύνσεις των εργοστασίων χτίζουν τείχος στο Συνδικάτο για να μην έχει πόδια σε Χαλυβουργία και ΜΕΤΚΑ έχοντας στήσει στον κλάδο του Μετάλλου δύο σωματεία φαντάσματα για να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς σε ΕΚΒ και ΠΟΕΜ.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στο κύρος του ίδιου του Συνδικάτου από την παράταξη της ΕΡΓΑΣ που μαζί με τους γνωστούς και γραφικούς δημοσιολόγους της περιοχής (καθοδηγούνται από συγκεκριμένο κέντρο) προσπάθησαν να πετάξουν λάσπη και να πουν ότι στις εκλογές έγιναν παρατυπίες επειδή η κάλπη πήγε στα εργοστάσια για να ψηφήσουν οι συνάδελφοι.
Τους απαντάμε: Όπως στις εκλογές όλων των επιχειρησιακών σωματείων η κάλπη είναι στο χώρο του εργοστασίου, για να διευκολύνει τους συναδέλφους Έτσι και το κλαδικό Συνδικάτο είναι υποχρεωμένο να πάει στους χώρους δουλειάς για τον ίδιο ακριβός λόγο. Είναι ανέντιμο να θες να βγάλεις άκυρα ψηφοδέλτια συναδέλφων μόνο και μόνο για να βγάλεις μια έδρα στο ΔΣ. Είναι ντροπή να λες ότι οι εκλογές είναι παράτυπες ενώ είσαι παρών σε όλη την εκλογική διαδικασία και την καταμέτρηση και δεν έχεις καταθέσει ούτε μια ένσταση. Όμως έτσι είναι. Η ανυπαρξία από τους αγώνες και τα προβλήματα των συναδέλφων, η συμπόρευση με τους εργοδοτικούς της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε φέρνουν στο σημείο να κάνεις επίθεση στο Συνδικάτο στο οποίο συμμετέχεις και να δίνει πάτημα στον αντίπαλο να λέει βρωμιές, πηγαίνοντας στην ουσία με το μέρος του.
Το νέο ΔΣ θα είναι στο πλευρό του κάθε εργάτη για το οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά του, το μεροκάματο, τα ένσημα και γενικότερα τη ζωή του, χωρίς να λογαριάσουμε κόστος όπως ακριβός έκανε δηλαδή και η απερχόμενη Διοίκηση.

Μπροστά μας έχουμε μάχες για την υπεράσπιση όσον έχουν απομείνει, για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να φέρει το τρίτο μνημόνιο που θα έχει κι άλλο χτύπημα στο μισθολογικό και τις συλλογικές συμβάσεις, θα βάλει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και περεταίρω μείωση των συντάξεων, θα επιβαρύνει κι άλλο τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες με τους έμμεσους και άμεσους φόρους ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, θα προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις κτλ.
Χρειάζεται να γίνουμε όλοι οι εργάτες του κλάδου μια γροθιά για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα μας. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να βάλουμε φρένο στα χειρότερα μέχρι οι εργάτες και ο λαός να πάρει ό ίδιος την εξουσία στα χέρια του.
Όλοι μαζί με το Συνδικάτο μας για την υπεράσπιση της ζωής μας!
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Μπορούμε να έχουμε νίκες!
Καμία αναμονή, καμία ανοχή, καμία απογοήτευση!
Με ψηλά το κεφάλι θα τα καταφέρουμε!

Η ΔΑΣ Συνδικάτου Μετάλλου για τις αρχαιρεσίες

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |