Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 21:30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”. Πρόκειται για την σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με τον καταξιωμένο, βολιώτικης καταγωγής, γνωστό συνθέτη και τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου κ. Βασίλη Τασούδη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου.
Στη συναυλία συμμετέχει η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διδασκαλία του κ. Νίκου Αδρασκέλα.
Ο μαέστρος επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας που αποτελεί ένα αφιέρωμα στο ελληνικό και ξένο ροκ ρεπερτόριο με γνωστές επιτυχίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και αγαπημένα τραγούδια των Scorpions, Metalica, Pink Floyd, Sara Βrightman, Eλεωνορας Ζουγανέλη, Eλευθερίας Αρβανιτάκη, Φίλιππου Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή, Πάνου Μουζουράκη κ.α.
Τις Ενορχηστρώσεις –Διασκευές επιμελήθηκε o Β. Τασούδης
Διεύθυνση Χορωδίας –Διδασκαλία: Ν. Ανδρασκελας
Διεύθυνση Ορχήστρας –Επιμέλεια προγράμματος: Βασίλης Τασούδης
Στη συναυλία εκτός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα ακουστούν και οι φωνές των Βασιλικής Φυτιλή, Βάγιας Καρασάββα, Ιωάννας Λαζάρου, Στέφανου Μάριου Εμμανουήλ.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει. Από την πλευρά της η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, τη διδασκαλεία της οποίας από τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά έχει αναλάβει ο Νίκος Αδρασκέλας, αποδεικνύει στην πράξη τη διάθεση της για εξωστρέφεια και συμμετοχή σε ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Προπώληση εισιτηρίων: 8 ευρώ στο κέντρο πληροφόρησης “Δίαυλος” στην οδό Τοπάλη 14. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-25363.
Τη μέρα της παράστασης: 10 ευρώ στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”.

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα