Προσκεκλημένη της Ζωγράφειου Ελληνικής σχολής Κων/πόλεως η Δημοτική Χορωδία Ν.Αγχιάλου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 5-6-2015

Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση που είχε η χορωδία μας (μικτή πολυφωνική χορωδία Δήμου Βόλου, δημοτικού διαμερίσματος Νέας Αγχιάλου) από τη Ζωγράφειο Ελληνική σχολή της Κωνσταντινουπόλεως.

Αν και το ταξίδι ήταν κουραστικό, ξεκινήσαμε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8:30 μμ και φτάσαμε στον προορισμό μας την επόμενη μέρα στις 10:30πμ, η περιήγηση στην Πόλη, μας αποζημίωσε. Μείναμε έκθαμβοι από το μεγαλείο της Αγίας Σοφίας και την αψεγάδιαστη αρχιτεκτονική της Βασιλικής δεξαμενής με τους 133 κίονες. Μας γοήτευσε η απλότητα του Μπλέ Τζαμιού και η χλιδάτη κατασκευή και διακόσμηση του Ντολμά-Μπαξέ.

Η κρουαζιέρα στον Βόσπορο ήταν ό,τι μαγευτικότερο έχουμε αντικρύσει έως τώρα. Δοκιμάσαμε τις αξεπέραστες γεύσεις γλυκών και φαγητών στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό του Πέραν και στην παλιά Πόλη που βρισκόταν το ξενοδοχείο στο οποίο καταλύσαμε.

xorodia n agxialou3

 

Δεν ήταν μια συνηθισμένη εκδρομή, ήταν προσκύνημα στην μαρτυρική γη του ελληνισμού.
Η ελληνική κοινότητα μας υποδέχτηκε με θέρμη, τραγουδήσαμε υπέροχα, με έκδηλη την συγκίνησή μας, προς τιμήν του Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου που παρίσταντο, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου και την συνοδεία πιάνου, με πιανίστα τον συντοπίτη μας Στάθη Θεοχαράκη. Η σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου ξεσήκωσε το κοινό κι απέσπασε ενθουσιώδες χειροκρότημα, όπως εξάλλου και η χορωδία μας.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου εκκλησιαστήκαμε στο Πατριαρχείο, προσκυνήσαμε στις εκκλησίες Παναγίας των Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής κι έπειτα αναχωρήσαμε γεμάτοι εικόνες και μυρωδιές του ελληνισμού της Ανατολής!

Για την Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου
Ζαράρη Άννα

Προσκεκλημένη της Ζωγράφειου Ελληνικής σχολής Κων/πόλεως η Δημοτική Χορωδία Ν.Αγχιάλου

Πολιτισμός |