Ραγδαίες εξελίξεις : Νέα πρόταση της Ελλάδας: Ζητά 2 ακόμη χρόνια χρηματοδότησης από τον ESM

Αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ζητώντας συμφωνία για δυο χρόνια προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Στην ίδια πρόταση προτείνεται ταυτόχρονα η αναδιάρθρωση του χρέους.

Λίγο πριν λήξει το ισχύον πρόγραμμα, απόψε τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ενεργές τις διαπραγματεύσεις και μια ακόμη προσπάθεια να μείνει η χώρα στο ευρώ, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τσίπρα.

Με την πρόταση, η ελληνική κυβέρνηση αιτείται πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας από τον ESM και πολλοί οικονομολόγοι εκφράζουν στις πρώτες εκτιμήσεις τους ότι με αυτή την κίνηση η Ελλάδα προσπαθεί ουσιαστικά να απαγκιστρώσει τις διαπραγματεύσεις από το ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι η επιμονή του ΔΝΤ σε μέτρα που αποτελούν “κόκκινες γραμμές” για την ελληνική κυβέρνηση εμπόδισαν πολλές φορές τις διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση του το γραφείο του πρωθυπουργού:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

πηγή : news.gr

Ραγδαίες εξελίξεις : Νέα πρόταση της Ελλάδας: Ζητά 2 ακόμη χρόνια χρηματοδότησης από τον ESM

Ελλάδα, Πρώτο Θέμα |