Πολιτική απόφαση του Δήμου Βόλου για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων

Την πολιτική απόφαση για την εκταμίευση 1.800.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση μετά την πρόταση του Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου.

Ο Δήμαρχος Βόλου στο πλαίσιο ενημέρωσης του σώματος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα λεπτό θέμα. Όπως είπε «τα χρήματα έχουνε καθυστερήσει 10ημ. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Κάναμε μια σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία και νομικά δεν μπορούμε να πληρώσει ο Δήμος από τα χρήματα που διαθέτει κι ας έχουμε τη διάθεση». Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι αύριο το πρωί θα σταλεί επιστολή που θα εκθέτει το θέμα, ωστόσο λόγω του ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει το ποσό αλλά δεν καλύπτεται νομικά, πρότεινε να ληφθεί πολιτική απόφαση για να προχωρήσει ο Δήμος στην εκταμίευση των χρημάτων. «Αν έρθουνε τα χρήματα δεν θα είμαστε εκτεθειμένοι, αν δεν έρθουμε θα είμαστε» δήλωσε και πρότεινε να περιμένουν μία – δύο ημέρες να απαντήσει το Υπουργείο και μετά να γίνει η εκταμίευση. Όπως υπογράμμισε «Θεωρώ άδικο άνθρωποι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης να μην τους καταβάλλονται τα χρήματα και κάποιοι άλλοι να πληρώνονται κανονικά κι άλλοι να έχουν 6-8 μήνες απλήρωτοι. Ως Δήμαρχος προτείνω να εκταμιευτεί το ποσό με ότι ευθύνες».
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η μείζονα μειοψηφία με τον επικεφαλής κ. Πατσιαντά να συναινεί στην διάθεση των ποσών αυτών στους δικαιούχους, ενώ η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, πρότεινε να απευθυνθεί ο Δήμος και στην ΚΕΔΕ καθώς το θέμα αφορά όλους τους Δήμους, να ληφθεί μια συλλογική απόφαση και να ξαναδεί ο Δήμος το θέμα. Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου, όπως και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος. Ωστόσο ο κ. Νάνος πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών είναι είναι αποτέλεσμα πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί όλα τα τελευταία χρόνια απ όλες τις κυβερνήσεις. «Ενώ δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά του κράτους είμαστε στο δίλημμα αυτό αλλά φυσικά συμφωνούμε να βρεθεί τρόπος να δοθούν τα χρήματα» είπε ο κ. Νάνος με τον Δήμαρχο να παραδέχεται ότι δεν έπρεπε ο Δήμος να στείλει ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Ο κ. Νάνος συνέχισε, επισημαίνοντας ότι ο Δήμαρχος κακώς προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους του Δήμου με αυτούς που δικαιούνται τα προνοιακά επιδόματα. Όπως είπε «Είναι λάθος, είναι λαϊκισμός. Οι εργαζόμενοι σας παράγουν έργο. Δεν μπορείτε να βάλουμε δίλημμα πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» με τον κ. Μπέο να διευκρινίζει ότι δεν έθεσε τέτοιο δίλημμα απλά ρώτησε από πού κι ως που έχουν τέτοιο προνόμιο.

Πολιτική απόφαση του Δήμου Βόλου για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |