Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχου κας Κολυνδρίνη στο υπό κατασκευή φράγμα στην περιοχή «Μαυρομάτι» στην Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού

Την περιοχή «Μαυρομάτι» στην Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού, όπου κατασκευάζεται φράγμα που προβλέπεται να υδροδοτεί τη Σούρπη και τον Αλμυρό, επισκέφθηκε στις 16/7/2015 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτριο Εσερίδη και τον Δ/ντη της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων των ΠΕΜΣ Κωνσταντίνο Φλαμπούρη.

Κατά την επιτόπια τούτη επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι, παρά τις δυσκολίες της τρέχουσας περιόδου, το έργο προϋπολογισμού 10.670.549€ σχεδόν ολοκληρώθηκε, καθώς έχει εκτελεστεί κατά 97%.

Επισημάνθηκε ωστόσο ότι για να καταστεί λειτουργικό απαιτείται η δημοπράτηση συμπληρωματικών εργασιών (ολοκλήρωση κατασκευής υπερχειλιστή, διαμόρφωση του πρανούς άνωθεν της κεκλιμένης διώρυγας, αποκατάσταση του λατομείου ασβεστολίθου και του δανειοθαλάμου αργίλου, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτόστρωση της προβλεπόμενης οδοποιίας) προϋπολογισμού 4,1εκ.€, εργολαβία η οποία έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και προβλέπεται να δημοπρατηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Θεωρούμε ότι τα έργα ύδρευσης είναι έργα του μέλλοντος, καθώς με αυτά εξασφαλίζεται επαρκής και κατάλληλη ποιότητα πόσιμου νερού. Το φράγμα στο Μαυρομάτι είναι ένα ζωογόνο έργο για την περιοχή καθώς με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων του Δήμου Αλμυρού, καθώς και των παραθεριστών που διαμένουν κατά τους θερινούς μήνες στους παραλιακούς οικισμούς του», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχου κας Κολυνδρίνη στο υπό κατασκευή φράγμα στην περιοχή «Μαυρομάτι» στην Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |