Προβολή της ταινίας “Η Πόλη των Αγγέλων” από το Κέντρο Πολιτισμού «ΙΩΛΚΟΣ»

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός» , συνεχίζει τις προβολές του , στην όμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.
Για αυτή την Τετάρτη 22 Ioυλίου στις 9.30 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας Η Πόλη των Αγγέλων ( City of Aggels)
Κομεντί 1998 Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ με τους: Νίκολας Κέιτζ, Μεγκ Ράιαν, Ντένις Φραντζ.
« Δεν πίστευε στους αγγέλους μέχρι που ερωτεύτηκε έναν».
Ο Σεθ είναι ένας άγγελος που περιπλανάται πάνω από το Λος Άντζελες, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων, παρατηρώντας τις ζωές τους και οδηγώντας τους στον άλλον κόσμο όταν έρθει η ώρα τους. Παρόλο που ο Σεθ και οι «συνάδελφοί» του προσπαθούν να βοηθούν τους ανθρώπους στα καθημερινά τους προβλήματα, αισθάνονται απογοήτευση από την έλλειψη άμεσης επαφής μαζί τους καθώς οι ίδιοι είναι τις περισσότερες φορές αόρατοι για το ανθρώπινο είδος.
Ενώ βρίσκεται σ’ ένα νοσοκομείο, ο Σεθ βλέπει για πρώτη φορά τη Μάγκι, μια νεαρή καρδιοχειρουργό, που κάνει τα πάντα για να επαναφέρει στη ζωή τον ασθενή που ο Σεθ είναι έτοιμος να «παραλάβει». Και ενώ ο ασθενής πεθαίνει, ο Σεθ αισθάνεται μια δυνατή έλξη για τη νεαρή γυναίκα. Έτσι ο ερωτευμένος άγγελος αποφασίζει να γίνει ορατός για να επικοινωνήσει μαζί της. Μετά τη γνωριμία τους, η Μάγκι αισθάνεται να διχάζεται καθώς τώρα έχει να επιλέξει ανάμεσα στον μυστηριώδη και γοητευτικό άνδρα με τα μαύρα και τον συνάδελφό της Τζόρνταν. Παράλληλα, ο Σεθ βρίσκεται κι αυτός αντιμέτωπος με το δικό του δίλημμα καθώς τώρα πια πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αθανασία και τη συμμετοχή του στη ζωή και τα προβλήματά της…
Η προσέγγιση του Silberling είναι τόσο τρυφερή κι αέρινη όπως κι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας. Τα πλάνα της δύσης και της ανατολής δίπλα στη θάλασσα όπου προσμένουν το θείο κάλεσμα οι άγγελοι είναι απλά μαγευτικά. Επιπλέον δεν διστάζει να εστιάσει την κάμερα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Έτσι τα συναισθήματά και οι σκέψεις τους γίνονται πιο κατανοητές, πιο άμεσες στον θεατή.
Κι όλες αυτές οι όμορφες εικόνες έρχονται να δέσουν άψογα με την εξαίσια μουσική. Ονειρικές, πραγματικά παραμυθένιες μελωδίες που μοιάζουν θεόσταλτες. Λες και οι άγγελοι μαζεύτηκαν όλοι μαζί ώστε να συνθέσουν μία χορωδία και να προσφέρουν μια όμορφη σπονδή στον άνθρωπο.

Αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η ταινία θα προβληθεί την αμέσως επόμενη Τετάρτη.
Παράλληλα όσοι έλθουν για να παρακολουθήσουν τις προβολές του «Σινέ Ιωλκός» , θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο « Παράλληλες διαδρομές» (με έργα γνωστών ζωγράφων της εποχής του Θεόφιλου , από τη Δημοτική συλλογή και το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου) σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8 μ.μ έως τις 11 μ.μ

Προβολή της ταινίας “Η Πόλη των Αγγέλων” από το Κέντρο Πολιτισμού «ΙΩΛΚΟΣ»

Πολιτισμός, Πρώτο Θέμα |