Κριτική στη Δημοτική Αρχή από τις μειοψηφίες για έλλειψη διαβούλευσης για τη διαχείριση απορριμμάτων

Κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησαν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για έλλειψη διαβούλευσης για τη διαχείριση απορριμμάτων με το θέμα της εκπόνησης τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόλου να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία από το σώμα, με τη δήλωση παρών της α’ ελάσσονος μειοψηφίας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ανέφερε ότι ο Δήμος είναι μπροστά και θα είναι ο πρώτος Δήμος που θα καταθέσει φάκελο πριν τις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα και με τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις που έχει κάνει η αρμόδια Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι από 1/1/2016 όσοι δεν έχουν προετοιμαστεί θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 30ευρώ τον τόνο. Όπως είπε «Είμαστε στη διαδικασία να ακολουθήσουμε αυτά που επιτάσσει η Ε.Ε.».
Μειοψηφίες
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Κανελλής τόνισε ότι όταν ζήτησε η μείζονα μειοψηφία να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων η απάντηση ήταν χλευασμός κι εξυπνάδες, ενώ χαρακτήρισε ψέμα τα όσα είπε ο Δήμαρχος ότι η πιλοτική εγκατάσταση θα δείξει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος, καθώς η εγκατάσταση στο ΧΥΤΑ αφορούσε άλλη διαδικασία και δεν έχει καμία σχέση η μέθοδος αυτή. Ο κ. Κανελλής κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι αφήνει τον κόσμο στην άγνοια γιατί δεν έκανε δημόσια συζήτηση και δεν έφερε συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι η διαχείριση πρέπει να γίνει στην ιδιοκτησία του Δήμου και του Δημοσίου κι όχι από ιδιωτικά συμφέροντα κι εργολάβους.
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη προχειρότητα κι έλλειψη οργάνωσης, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι επιστήμονες του Δήμου Βόλου, ενώ ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός κατέδειξε και εκείνος με τη σειρά του την καθυστέρηση συζήτησης του θέματος. Ο κ. Μιτζικός πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει άξιους υπαλλήλους και πρέπει να επιλεγούν τέτοιοι υπάλληλοι, υπογραμμίζοντας ότι αποδείχθηκε λάθος η απόφαση της Δ.Α. να μη γίνει διαβούλευση όλο τον χειμώνα. Τέλος τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής των ιδιωτών για τη διαχείριση υπό προϋποθέσεις και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει αν θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα που στοίχισε 150.000 ευρώ.
Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται από ενιαίο δημόσιο φορέα χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών, και τόνισε ότι η κατεύθυνση που δίνει η Ε.Ε. είναι από τα λιμνάζοντα χρήματα που έχει το κεφάλαιο να έρθει και να επενδύσει.

Κριτική στη Δημοτική Αρχή από τις μειοψηφίες για έλλειψη διαβούλευσης για τη διαχείριση απορριμμάτων

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |