Με αρκετά κενά άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Με αρκετά κενά κυρίως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησαν σήμερα τα σχολεία. Ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε στα συστεγαζόμενα 3ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και τοπικών αρχών, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο επίσημος αγιασμός έγινε στο Παγκύπριο Διδακτήριο.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι η Εκκλησία από την πλευρά της φροντίζει έτσι ώστε τουλάχιστον να μην υπάρχει κανένα παιδί υποσιτισμένο στα σχολεία, κάτι που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους ιερείς.
Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Μητσιάνη ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι φέτος τα «πρωτάκια» στο Δημοτικό ανέρχονται στα 2.500 με 3.000. Παράλληλα δήλωσε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονται στις θέσεις τους ενώ τα κενά παρουσιάζονται σε ειδικότητες είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού
Κενά σε φυσικούς και βιολόγους
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκης ανέφερε ότι κενά παρουσιάζονται κυρίως στον κλάδο των φυσικών και των βιολόγων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με αναπληρωτές.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ανέφερε ότι ο Δήμος λόγω των capital controls βγήκε εκτός προγραμματισμού για τις συντηρήσεις των σχολείων κι όπως δήλωσε «προσπαθήσαμε, όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στις δεσμεύσεις μας». Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις

Επισημαίνεται ότι τροχονόμοι της Τροχαίας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία.

Με αρκετά κενά άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |