Οι πραγματικοί λόγοι διαγραφής του κ. Παρσά στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο, την επιστολή μέσω της οποίας ζητείται ενημέρωση για τη διαγραφή του κ. Παρσά.
Η συγκεκριμένη επιστολή έχει επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της διαφωνίας του κ. Παρσά στην υποβολή πρότασης για ευνοϊκή χρηματοδότηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ευνοϊκή χρηματοδότηση έχει υποδειχτεί στους 325 Δήμους της χώρας από την Κεντρική Επιτροπή Δήμων Ελλάδος.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Παπαρούνας ενημέρωσαν πλήρως την ομάδα πλειοψηφίας στο προσυμβούλιο όπου έγινε σαφές προς όλους ότι υποβάλλεται πρόταση ευνοϊκής χρηματοδότησης και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει αναλυτική σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης για τη σύναψη της ευνοϊκής χρηματοδότης που θα περιλαμβάνει του όρους όπως
Κεφάλαιο
Τόκους
Διάρκεια κ.α.
Τα παραπάνω είναι σύμφωνα και προβλέπονται από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 43 του Νόμου 4325/2015.
Δυστυχώς ο κ. Παρσάς δεν το κατάλαβε, για αυτό και βιάστηκε να καταψηφίσει την υποβολή της πρότασης ευνοϊκής χρηματοδότησης.
Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Παρσάς είχε θεσμικό ρόλο αντιδημάρχου , ασκούσε διοίκηση για ένα χρόνο σε έμμισθη θέση και στη διάρκεια της θητείας του υπήρχε συνεχή ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο της ομάδας πλειοψηφίας και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για αυτό άλλωστε και πάντα ψήφιζε θετικά σε όλα τα οικονομικά ζητήματα όπου αφορούσαν το Δήμο, όπως προϋπολογισμός που είναι η κορυφαία διαδικασία του Δήμου, τα δημοτικά τέλη κ.α
Αναρωτιόμαστε μήπως τελικά η σπουδή του να καταψηφίσει την υποβολή πρότασης για ευνοϊκή χρηματοδότηση, υπαγορεύτηκε από άλλες σκοπιμότητες;
Παραθέτουμε παρακάτω το πρακτικό της συνεδρίασης στην Ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου αναλυτικά περιλαμβάνονται οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη η απόφαση για τη διαγραφή του κ. Βαγγέλη Παρσά.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 66 ΠΑΡ.5 Ν. 3852/2010

Κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Παρατάξεως «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» που έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 στο Βελεστίνο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Παρατάξεως «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» που κατήλθε στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης – 25ης Μαΐου 2014 και ανεδείχθη νικήτρια των Δημοτικών εκλογών με επικεφαλής της τον κ. Δημήτριο Στ. Νασίκα, νυν Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, αποφάσισαν μετά από εισήγηση του Δημάρχου τη διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ευάγγελου Παρσά από μέλος της Παράταξής τους, με ψήφους 12 υπέρ 1 κατά και 1 απόντα, για τους εξής λόγους:
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 5 του ν. 3852/2010, εάν η Δημοτική Παράταξη έχει τουλάχιστον τρία μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος κ. Παρσάς με την συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Παρατάξεως της ομάδας της πλειοψηφίας, την οποία συστηματικά εκθέτει και παρακωλύει το έργο της, ενώ διεμβολίζει τη συνοχή της και αμφισβητεί το ρόλο και τις κατευθύνσεις του επικεφαλής – Δημάρχου. Σημειωτέον ότι για τη συμπεριφορά του αυτή, η οποία απάδει προς την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου εν γένει, αλλά και ειδικότερα προς την ιδιότητα του συμβούλου της Παρατάξεως «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» κατ’ επανάληψη του έγιναν συστάσεις και κλήθηκε σε συμμόρφωση από τον ίδιο το Δήμαρχο, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις κατευθυντήριες γραμμές της Παρατάξεως, πλην όμως αρνήθηκε να το πράξει.
Αναλυτικά και ενδεικτικά αναφέρεται ότι:
1) Κατά την 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2014, εν αγνοία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της ομάδας πλειοψηφίας, εισήγαγε απροειδοποίητα θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, αιφνιδιάζοντας την ομάδα πλειοψηφίας, καθόσον ήταν απληροφόρητη και απροετοίμαστη για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και διατάραξε την ομαλή ροή λειτουργίας της ομάδας πλειοψηφίας.
2) Στη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιουλίου 2015, αβάσιμα και χωρίς πραγματικά στοιχεία, διέψευσε το Δήμαρχο στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτημα του επικεφαλής της παρατάξεως της μείζονος αντιπολίτευσης, συντασσόμενος με αυτόν και εκθέτοντας το Δήμαρχο και επικεφαλής της Παρατάξεως της πλειοψηφίας.
3) Στις 17-12-2014 το απόγευμα, χωρίς να δικαιούται εκ του νόμου και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας, άνευ ειδικής εντολής κινήσεως, αυτόβουλα και αυθαίρετα χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, οδηγούμενο από τον ίδιο, το οποίο είχε παράνομα παρκαρισμένο στη διασταύρωση των οδών Κονταράτου με Ογλ στο Βόλο, πλησίον παρακειμένων καφετεριών. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί με γερανό της τροχαίας το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Δήμου Ρ. Φεραίου, το οποίο μετά την αφαίρεση των πινακίδων, οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο φύλαξης παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων στη Ν. Ιωνία Βόλου. Κατά τον τρόπο αυτό, εξέθεσε την υπηρεσία του Δήμου Ρ. Φεραίου και προκάλεσε δυσμενή σχόλια εις βάρος του Δήμου μας.
4) Σε σχέση και με το προαναφερόμενο θέμα, αναφέρεται ότι, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων να επιστρέφει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, το οποίο έχει στη διάθεσή του, στο αμαξοστάσιο του Δήμου μετά το πέρας του ωραρίου, συνέχιζε να έχει στην κατοχή επί 24 ώρες το αυτοκίνητο, κάνοντας προφανώς χρήση αυτού για ιδιωτικούς λόγους, αδικαιολόγητα και παράνομα και χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων νομίμων διαδικασιών, εάν υποτεθεί ότι αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κατ’ εξαίρεση κάποιες φορές.
5) Με δική του πρωτοβουλία, χωρίς καμία ενημέρωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», Δημάρχου και εν αγνοία της δημοτικής ομάδας, αυθαίρετα εξέδιδε προσωπικά δελτία τύπου, δημοσιεύοντάς τα στις εφημερίδες, αιφνιδιάζοντας την ομάδα πλειοψηφίας και προκαταλαμβάνοντας τις θέσεις της σε σοβαρά ζητήματα.
6) Στην 23η συνεδρίαση, της 11ης Σεπτεμβρίου 2015, σε ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και ειδικότερα την ευνοϊκή χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών, διαφώνησε με το συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα το θέμα να εγκριθεί με την ψήφο του Προέδρου του Δ.Σ., κατόπιν οριακής ισοψηφίας (13-13). Επί του θέματος καταψήφισε την ευνοϊκή χρηματοδότηση, ταυτιζόμενος με την αντιπολιτευτική άποψη των μειοψηφιών, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική πορεία του Δήμου, αλλά και το κύρος του Δημάρχου, της Δημοτικής Παρατάξεως της πλειοψηφίας και γενικότερα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
7) Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατ’ επανάληψη διαπιστώθηκε πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του.
Εκ των προαναφερομένων κρίνεται ότι με τις πράξεις και την εν γένει συμπεριφορά του ο ανωτέρω σύμβουλος έπληξε το κύρος του Δημάρχου, της ομάδας πλειοψηφίας, αλλά και ιδίως του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παρά τις πολλές υποδείξεις για την αλλαγή της πορείας του και ως εκ τούτου συντρέχει λόγος, ώστε, βάσει της ανωτέρω αιτιολογίας, η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» να αποφασίσει για την διαγραφή του συμβούλου κ. Ευάγγελου Παρσά από μέλος της.
Η ομάδα πλειοψηφίας μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω, αποφασίζει την διαγραφή του συμβούλου κ. Ευάγγελου Παρσά από μέλος της Δημοτικής Παρατάξεως της πλειοψηφίας «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.- ΒΛΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.- ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3.- ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
4.- ΚΟΡΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5.- ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
6.- ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7.- ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8.- ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9.- ΡΟΜΦΑΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
10.- ΣΚΡΙΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11.- ΤΣΕΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
12.- ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
13.- ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Οι πραγματικοί λόγοι διαγραφής του κ. Παρσά στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |