Κατάθεση στεφάνων από φορείς για την επέτειο του Πολυτεχνείου (+photos)

Στεφάνια στο μνημείο Ηρώο στην παραλία του Βόλου, κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι, με φόντο τις εργασίες στην Αργώ, εκπρόσωποι φορέων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίοι τόνισαν ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θαν. Παπαδημόπουλος, έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση στον ελληνικό λαό και στα λαϊκά στρώματα κι όπως δήλωσε «συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε γι αυτό και σήμερα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει οι φοιτητές στο Θόλο στις 6 το απόγευμα». Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 6 το απόγευμα στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απηύθυνε και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, η οποία όπως είπε «Όταν υπάρχουν άνεργοι πάνω από 1,5εκ., όταν η παιδεία βρίσκεται σε τέλμα και η κοινωνική ασφάλεια γκρεμίζεται επικαιροποιούμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου και καλούμε όλο τον κόσμο, ενωτικά και μαζικά τον κόσμο να συμμετέχει». Μάλιστα η κ. Τσιτούμη ερωτήθηκε και για το χώρο μπροστά από το μνημείο όπου έχει τοποθετηθεί η Αργώ, όπου γίνονται εργασίες ενόψει των Χριστουγέννων. «Ήταν πολύ περίεργο κι ειδικά απέναντι σε κάποιες ενέργειες του Δήμου πρέπει να σταθούμε και σε άλλες ενέργειες θα υπάρξει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για τα πεπραγμένα του Δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρο του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, ανέφερε «Το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Έρχονται στις μνήμες μας τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία». Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια τα συνθήματα είναι επίκαιρα κι ας ευχηθούμε ότι τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν». Στο γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας κι έρευνας, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΔΕΠ του Π.Θ. Βανέσα Κανταρτζή, η οποία όπως τόνισε «Μας συγκινεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Βλέπουμε και μέσω των πολιτικών των τελευταίων χρόνων και μέσω της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, υπάρχει τάση εμπορευματοποίησης της παιδείας και μία τάση η δημόσια παιδεία να γίνει αντικείμενο χλευασμού. Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτό. Τα πανεπιστήμια στέκονται όρθια παράγουν εξαιρετικό έργο, σε σχέση με τα κονδύλια που διατίθενται και θα αγωνιστούμε για να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της έρευνας στην Ελλάδα».
Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απ. Μούσιος, ανέφερε ότι το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο ενότητας και δημοκρατίας και συνέχισε υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά «Είναι διαρκής. Σήμερα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, όταν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας φτωχοποιούνται καθημερινά. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνία που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και να κάνει πράξη τα οράματά τους».

polytexn katath stef (2) polytexn katath stef (3) polytexn katath stef (4)

Κατάθεση στεφάνων από φορείς για την επέτειο του Πολυτεχνείου (+photos)

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |