Εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά πάνω από τρεις τόνοι λαχανικά και ψάρια(+photos)

Σε λιγότερο από 10 λεπτά είχαν «γίνει καπνός» πάνω από τρεις τόνοι λαχανικά και ψάρια, που διέθεσαν δωρεάν παραγωγοί και μικροπωλητές στον κόσμο στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Βόλο. Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκε στο χώρου του Τελωνείου, απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, στην παραλία προκειμένου να προμηθευτεί δωρεάν λαχανικά και ψάρια «Τρεις – τέσσερις τόνοι λαχανικά εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ διατέθηκαν και περίπου 500κ. ψάρια» δήλωσε ο Πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας Απ. Τσακανίκας. Όπως δήλωσε «Αγωνιζόμαστε για το ασφαλιστικό και φορολογικό. Κάποιοι νομίζουν ότι οι αγρότες δεν φορολογούνται αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς φορολογούμαστε. Δε θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε εμείς ούτε οι μικροπωλητές τίποτα, αν δεν αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις. Θα τρώμε τούρκικα και σκοπιανά προϊόντα αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και αν δε δοθούν κίνητρα για να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Μικροπωλητών οπωρολαχανικών Π. Δεληγιάννης, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στον κλάδο. Όπως είπε «η δουλειά μας έχει μειωθεί 50-60%. Μας αυξάνουν τον φορολογικό συντελεστή στο 29%. Έτσι όπως το πάνε σε δύο χρόνια δε θα υπάρχουν λαϊκές αγορές. Αυτό που δεν κατάφεραν τα πολυκαταστήματα τόσα χρόνια, θα το καταφέρει η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και δε θα πέσουμε αμαχητί. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα δεν αντέχονται».
Οι παραγωγοί, μικροπωλητές λαϊκών αγορών ζητούν:
-Ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές
-Να παραμείνουν ως έχουν οι εισφορές ΟΓΑ
-Μείωση κόστους παραγωγής ( με την αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλε η κυβέρνηση από 1-7-15 από 13% σε 23% στα φυτοφάρμακα , λιπάσματα και στα λοιπά εφόδια είχε ως συνέπεια οι εταιρείες να αυξήσουν τις τελικές τιμές τους κατά 25%)
-Στα έξοδα να υπολογίζεται η οικογενειακή εργασία στο χωράφι
-Πάταξη της γραφειοκρατίας στην έκδοση και θεώρηση των αδειών
-Να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής από 13% σε 26% για τους παραγωγούς και να μειωθεί για τους μικροπωλητές στο 13% από το 29% που είναι σήμερα.
-Να μην αυξηθεί η προκαταβολή φόρου στο 100%
-Αφορολόγητο τουλάχιστον 12.00 ευρώ και για παραγωγούς και για μικροπωλητές
-Να χρεώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ μόνο για τη σύνταξη , γιατί ούτως ή άλλως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είχαμε
– Στη θεώρηση των αδειών των παραγωγών να μην είναι προαπαιτούμενο η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα.

laikes xamos 18 (2) laikes xamos 18 (3) laikes xamos 18 (4) laikes xamos 18 (5) laikes xamos 18 (6) laikes xamos 18 (7)

Εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά πάνω από τρεις τόνοι λαχανικά και ψάρια(+photos)

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |