Δημήτριος Αργυρόπουλος: Τέλος ο αρχηγός αυτοκράτωρ, θέλουμε Πρόεδρο με δημοκρατικούς θεσμούς

,Μετά απο τους καυγάδες για την θέση του Προέδρου και αυτοί για την <ενώτητα> του κόμματος είναι επείγουσα ανάγκη για αλλαγή καταστατηκού τέλος ο Αρχηγός αυτοκράτωρας θέλουμε Πρόεδρο με δημοκρατικούς θεσμούς πιο κάτω άρθρο μου στην σελίδα μου Δημήτρης Αργυρόπουλος 8/8/2015,
<< επιθυμώ να καταθέσω κάποιες προσωπικές μου απόψεις>>

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, με το σαθρό πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και με τους πολίτες πιο απογοητευμένους από ποτέ για τα πολιτικά δρώμενα , είναι η στιγμή να κάνουμε σαν κόμμα το μεγάλο βήμα και την επανεκκίνηση.

Στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν ταιριάζουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» , οι ουτοπίες και οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις. Πάνω σ αυτή τη συλλογιστική βάση και χωρίς κομματικές ιδεοληψίες επιθυμώ να καταθέσω κάποιες προσωπικές μου απόψεις για το πώς πρέπει να στηθεί το κόμμα μας για να καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Με την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ και έχοντας μετατρέψει στην πράξη την Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε Πρωθυπουργικοκεντρική, έχει χαθεί κάθε έλεγχος, (διαχωρισμός εξουσιών νομοθετική-εκτελεστική-ελεγχτική) Είναι λοιπόν ανάγκη ο Πρόεδρος του κόμματος να μην είναι ταυτόχρονα και Πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι ο απόλυτος εγγυητής ότι θα εφαρμοστεί το προεκλογικό πρόγραμμα με συνέπεια (πρόγραμμα που θα είναι για τις πραγματικές ανάγκες της χώρας για το αύριο με σωστή παιδεία, έρευνα, υγεία, τουριστική ανάπτυξη, κα) και θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τη βάση και τις κομματικές λειτουργίες του .

Θα είναι η βάση της εμπιστόσυνης ότι το κόμμα θα παραμείνει ένας ζωντανός οργανισμός που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του πολίτη και του περιβάλλοντος. Θα είναι αυτός που θα εξασφαλίζει την τροφοδοσία του κόμματος με νέες ιδέες και ανθρώπους, που θα έρχονται σε αρμονία και συνεργασία με την πείρα και όσους έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σ αυτό. Θα είναι το πρόσωπο σε διαρκή επαφή με τ άλλα κόμματα που θα εξασφαλίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μ αυτά, αν χρειαστεί. Και φυσικά θα είναι εκείνος που θα μπορεί, μέσα από δημοκρατικές κομματικές διαδικασίες, να παύσει τον Πρωθυπουργό, αν αυτός αποδειχτεί αναποτελεσματικός. Χωρίς νέες εκλογές αλλά από την ίδια πλειοψηφία.

Ο λαός πρέπει να έρθει ξανά στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι. Για να γίνει εφικτό αυτό πρέπει να χτιστεί εκ νέου, με γερά θεμέλια, η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κόμμα. (Ένα κόμμα που θα βασίζεται στην αρμονική συμβίωση τάξης φύλου φυλής ηλικίας και περιβάλλον) Να πάψει να το θεωρεί κέντρο ύποπτων συναλλαγών .

Να διαπιστώσει στη πράξη ότι το κόμμα είναι ένας υγιής οργανισμός που μπορεί και αυτός να καταθέσει την άποψή του, να ελέγξει την αξιοπιστία του και τις οικονομικές συναλλαγές του.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να χτίσουμε ξανά το κόμμα σε νέες υγιείς βάσεις, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε γιατί αγαπάμε την πατρίδα και έχουμε καταθέσει ιδρώτα και αγώνες σ΄ αυτό.

 

Σας ευχαριστώ

Δημήτριος Αργυρόπουλος

Δημήτριος Αργυρόπουλος: Τέλος ο αρχηγός αυτοκράτωρ, θέλουμε Πρόεδρο με δημοκρατικούς θεσμούς

Η πένα του πολίτη, Πρώτο Θέμα |