Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά

Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά

Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΠΘ διοργανώνει στο Βόλο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με θέμα: «Η Ανακύκλωση των υλικών. Η περιπέτεια Αρχίζει!…»

Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις νέες τεχνολογίες, να κατανοήσουν τη σημασία στης συλλογικής προσπάθειας, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ταυτόχρονα να μάθουν να λύνουν σύνθετα προβλήματα με δημιουργικό τρόπο.
Τα παιδιά με τη χρήση του πακέτου της σειράς Lego Mindstorms EV3 Education θα μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους ρομποτάκια. Παράλληλα θα μάθουν να εργάζονται ομαδικά (teamwork), να επιλύουν προβλήματα (problem solving) και να υλοποιούν μικρά projects.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει 3 κύκλους:
• Εισαγωγή σε βασικές αρχές και δομές προγραμματισμού με τις Ρομποτικές Κατασκευές Lego Mindstorms και το λογισμικό EV3
• Ρομπότ στις σύγχρονες πόλεις – Robot design
• Εξοικείωση με τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL και φιλικός διαγωνισμός μεταξύ των ομάδων – Robot game

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτόπια άσκηση των παιδιών και οι δραστηριότητες θα γίνονται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (ή της Κυριακής) από την «προπονήτρια» της ομάδας των Kassaveteians, κ. Α. Τσσαγγαρή, κάτοχο Μεταπτυχιακού στις Νέες Τεχνολογίες (Δι.Χη.Νε.Τ.).
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δεκαοχτώ (18) συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 24 άτομα (δύο ομάδες των 12 παιδιών). Το Εργαστήριο αρχίζει στις 20 Δεκεμβρίου (πρώτη συνάντηση).

Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες δίδονται στην ιστοσελίδα της ΕΑΔΠ: http://www.eadp.uth.gr/?page_id=2822

Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά