Αποκαλύψεις για στημένα ματς

 

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου BBC και της ιστοσελίδας Βuzzfeed για στημένους αγώνες στο τένις και μάλιστα σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά του αθλήματος όπως το Γουίμπλεντον.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, σε έρευνα που διεξήχθη, και παρέμεινε μυστική μέχρι τώρα, υπάρχουν ενδείξεις στημένων ματς σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Γουίμπλεντον, με την εμπλοκή 16 αθλητών από το top-50 κατά την περασμένη δεκαετία. Τα στοιχεία εμπλέκουν συνολικά 28 αθλητές, ανάμεσα στους οποίους φέρονται να είναι και μερικοί νικητές μεγάλων τουρνουά των λεγόμενων «Grand Slam » (π.χ. Γουίμπλεντον, Ρολάν Γκαρός, Αυστραλιανό ΟΠΕΝ κ.τ.λ.).

Αποκαλύψεις και από Τζόκοβιτς

Λίγη ώρα μετά τις αποκαλύψεις για στημένα ματς, οι οποίες τάραξαν τα νερά στο χώρο του παγκόσμιου τένις, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του αθλήματος αυτή τη στιγμή ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς …έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας πως το 2006 τον προσέγγισαν για στημένο ματς έναντι 200.000 ευρώ πρόταση που, όπως είπε, την απέρριψε αμέσως. Οπως διευκρίνισε η πρόταση αφορούσε να χάσει αγώνα σε διεθνές τουρνουά στην Αγ. Πετρούπολη και η προσέγγιση έγινε μέσω τρίτων ανθρώπων και όχι απευθείας από τους ενδιαφερόμενους.

Αποκαλύψεις για στημένα ματς