Η ίδια ιστορία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με απόσταση 49 ετών

 
Η ζωή, όντως, κύκλους κάνει. Εστω κι αν χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 49 σχεδόν χρόνια Την Κυριακή (24/1) ο Ολυμπιακός Βόλου με μόλις εννέα παίκτες στη σύνθεσή του ηττήθηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας με 3-0 στο ΕΑΚ της πόλης.

Όμως, οι δυο ομάδες είχαν ζήσει το ίδιο εφιαλτικό σενάριο, από την άλλη όψη, και την ξεχασμένη εκείνη ιστορία μάς την έφεραν στην επιφάνεια οι διοικούντες την Αναγέννηση.

Ήταν 19 Μαρτίου 1967, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όταν η Αναγέννηση είχε παραταχθεί στον Βόλο με εννέα παίκτες και ο πρωταθλητής τότε Ολυμπιακός, την είχε… διαλύσει με 9-0

Η διοίκηση της καρδιτσιώτικης ομάδας σε δελτίο Τύπου με τίτλο η «Ζωή κάνει κύκλους» τη Δευτέρα (25/1) παρουσιάζει τι συνέβη τότε, και το συνδέει με το σήμερα, σημειώνοντας: «Η ιδεολογία της ομάδας μας όμως είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να ασελγεί έναντι αντιπάλων που έχουν πρόβλημα και δεν είναι ανταγωνιστικές…»

Η ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας

«Η ζωή κάνει κύκλους….

Οποιος μάλιστα παρακολουθεί την ιστορία και την συνέχεια των γεγονότων σε πολλές των περιπτώσεων μένει έκθαμβος απο την επανάληψη (με διαφορετικούς πρωταγωνιστές) κάποιων καταστάσεων… Την περασμένη Κυριακή ζήσαμε με την Αναγέννηση ένα παράξενο παιχνίδι στο Βόλο… Το ιστορικό σωματείο της Μαγνησίας σε μια απο τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του αγωνίστηκε με εννιά παίκτες εχοντας αδυναμία να συμπληρώσει ενδεκάδα…

Το εύκολο θα ήταν για την Αναγέννηση να κερδίσει με όσα γκόλ διαφορά επιθυμούσε κάνοντας κι ένα ρεκόρ!!! Η ιδεολογία της ομάδας μας όμως είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να ασελγεί έναντι αντιπάλων που έχουν πρόβλημα και δεν είναι ανταγωνιστικές…

Σεβόμενη λοιπόν την ομάδα του Βόλου και κυρίως τον κόσμο της, «φρέναρε» και σταμάτησε στο 0-3…
Δυστυχώς η ιστορία λέει ότι όταν τα πράγματα κάποια φορά έγιναν απο την… ανάποδη, δεν συνέβη το ίδιο…

ΔΕΝ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ…

Ξεφυλλίζοντας το βαρύ βιβλίο της Αναγέννησης θα σταματήσουμε στην Κυριακή 16 Μαρτίου του 1967. Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με την ομάδα της Καρδίτσας να έχει μια κακή πορεία και να υποβιβάζεται στο τέλος της σεζόν ως προτελευταία στο περιφερειακό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου στα… ντουζένια του τότε αναδείχθηκε πρωταθλητής και ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Στο ματς που έγινε στο Στάδιο του Βόλου η Αναγέννηση παρατάχθηκε με προβληματική σύνθεση και μάλιστα σε κάποια στιγμή έπαιξε και με εννιά παίκτες!!! Αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Σακκάς (τερματοφύλακας) ενώ τραυματίστηκε και ο Δάλλας… Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέδειξαν τον ίδιο σεβασμό στους καταπτοημένους αντιπάλους τους και επικράτησαν με το ευρύ 9-0 αφού προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 5-0.

Είναι μια ιστορία που την θυμήθηκαν οι παλαιότεροι Αναγεννησιώτες…. Η Αναγέννηση την περασμένη Κυριακή θα μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερο σκόρ απο το 9-0 αφού προηγήθηκε στο τριαντάλεπτο με 3-0. Δεν το έπραξε επιλέγοντας να ΤΙΜΗΣΕΙ το όνομά της και την ιδιαιτερότητά της ως ομάδα. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση…».

Η ίδια ιστορία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με απόσταση 49 ετών