Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τη μηνυτήρια αναφορά της δημοτικής αρχής Βόλου

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή. Δεν θα περάσει το κλίμα φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Όπως και τις προηγούμενες φορές θα βρει τοίχο.

Οι τελευταίες κινήσεις της φανερώνουν ότι όσο περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα είναι στο σχεδιασμό να περάσουν με μακρύ χέρι και την παρούσα δημοτική αρχή, τόσο εκείνη θα χρησιμοποιεί το μαστίγιο για να τα περάσει.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι κάθε δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχα μέτρα εναντίον συνδικαλιστών, με …ιδιαίτερη προτίμηση τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Όπως επίσης ότι αρωγό είχαν πάντα τις αντίστοιχες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, είτε βρίσκονται τώρα στο Δ.Σ. είτε όχι.

Τα παραπάνω δεν πρέπει να ξεχαστούν γιατί είναι ηλίου φαιενότερη η προσπάθεια να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι, να στρέψουν αλλού την προσοχή τους με αφορμή το νέο μπαράζ διώξεων της δημοτικής αρχής. Έτσι, αντί αυτή η επίθεση να γίνει άλλη μια επιβεβαίωση της ανάγκης να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας, να αντιμετωπίσουμε τον εκφυλισμό του Συλλόγου μας, των μαζικών διαδικασιών, να στρέψουμε τα βέλη μας ενάντια στον αντίπαλό μας σήμερα: το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να μετατραπεί αυτή η επίθεση σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ και σε βάφτισμα νέων «σωτήρων» που θα λύσουν δήθεν αντί για εμάς τα προβλήματά μας.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου στην ανακοίνωση που έβγαλε δείχνει ότι αφήνει να χρησιμοποιηθεί και το όνομα του Συλλόγου μας στην παραπάνω προσπάθεια. Έτσι, αντί να συμφωνήσει σε μια ομόφωνη καταγγελία της συνδικαλιστικής δίωξης και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους, έβγαλε τελικά μια ανακοίνωση που βάζει νερό στο μύλο διάφορων σεναρίων που θέλουν να αλλάξουν τα ρούχα του Μανωλιού στη δημοτική αρχή, χωρίς φυσικά να αλλάζει στο παραμικρό η αντιλαϊκή κατεύθυνσή της. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και πρέπει να μην αφήσουν να εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια.

Όλοι να αντιπαλέψουμε τον δίχως τέλος αυταρχικό κατήφορο της δημοτικής αρχής, απόρροια των αντιλαϊκών μέτρων κεφαλαίου – Ε.Ε. – κυβέρνησης που έχει αναλάβει να προωθήσει στο Δήμο Βόλου. Κάθε υπηρεσία να γίνει ζωντανός οργανισμός αντεπίθεσης των εργαζομένων απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επέλαση με πρώτο κύμα το ασφαλιστικό. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τη μηνυτήρια αναφορά της δημοτικής αρχής Βόλου

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |