Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την Βολιώτικη Χορωδία

Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
από την Βολιώτικη Χορωδία
στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας
2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 μμ.

Η Βολιώτικη Χορωδία, σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, παρουσιάζει την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε τρεις παραστάσεις, 2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 μμ., στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Ο «Βαφτιστικός», σε μουσική σύνθεση, λιμπρέτο (πεζό κείμενο) και στίχους του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που λέγεται ότι γράφτηκε μέσα σε 40 ημέρες, παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου 1918 από τον θίασο Παπαϊωάννου.

Έχει ως ιστορικό πλαίσιο την ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο της ελληνικής ιστορίας 1910-1918 με τους βαλκανικούς πολέμους, τον εθνικό διχασμό, τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, την αρχή της εκστρατείας στην Μικρά Ασία και γενικά την Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Ταυτόχρονα διαπνέεται από ένα αισιόδοξο ερωτικό αεράκι και σατιρίζει την αθηναϊκή κοινωνία της μπελ επόκ, που στην αρχή τραγουδά «…τι μας μέλλει εμάς αν αλλού πολεμούνε και αν το κανόνι μακριά μας βροντά, θέλουνε τα χείλη εμάς να γελούνε, θέλει διαρκώς η καρδιά να γλεντά…» αλλά στο τέλος εμψυχώνει τους στρατιώτες που φεύγουν για το μέτωπο.

Αυτό το έργο επέλεξε να παρουσιάσει η Βολιώτικη Χορωδία, ελπίζοντας ότι θα εμποτίσει με λίγη από την δροσιά και την χαρά του τους θεατές, που τόση ανάγκη έχουν από ενέσεις αισιοδοξίας. Τα πρόσωπα του έργου πλέκουν μια διασκεδαστική φάρσα «εξαπατήσεων», ερωτικών διαθέσεων, παρεξηγήσεων και αποκαλύψεων, διανθισμένη με χορούς και πολλά τραγούδια. Μερικές από τις πολύ γνωστές μελωδίες του έργου είναι τα «Συ μου πήρες πια το νου», «Τίκι-Τακ» («Η καρδιά μου πονεί για σας»), «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Στ’ άγριο το δάσος» κ.ά.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κακάλια, με την συμμετοχή ολόκληρης της Βολιώτικης Χορωδίας και διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Τραγουδούν και παίζουν:

Βιβίκα: Κατερίνα Αποστολοπούλου
Κική: Τζένη Χατζηδήμου
Ζαχαρούλης: Θωμάς Σκοτίδας
Πέτρος Χαρμίδης: Ιορδάνης Παπάζογλου
Συνταγματάρχης: Ευάγγελος Κακάλιας
Μάρκος Κορτάσης: Γιάννης Φελεσάκης
Αρχιτέκτων Μαρτής: Γαβριήλ Μουσκής
Στο πιάνο η Νεκταρία Παπαδημητρίου

Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία Χορωδίας: Στάσα Τζάλλα
Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου με την Σχολή Χορού Chorus Line

Τιμή εισόδου 10 €, και 8 € για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους και φοιτητές.

Κάρτες εισόδου διατίθενται από τους Χορωδούς της Βολιώτικης Χορωδίας, από τα καταστήματα: Δισκοπωλείο «Classic» Ερμού 187, Βιβλιοπωλείο «Ζυγός» Ερμού 209, Βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» Δημητριάδος 223, Καφέ-Μπαρ 4 Εποχές, Σπυρίδη & Τάκη Οικονομάκη, και στο ταμείο του Θεάτρου στις ώρες των παραστάσεων

 

Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την Βολιώτικη Χορωδία