Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου(+photos)

Μεταξύ 3.000 – 4.000 ευρώ οφείλονται σε κάθε ειδικευόμενο γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου από επιπλέον και κανονικές εφημερίες, ενώ πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα.
Οι ειδικευόμενοι γιατροί προχώρησαν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας, ενώ το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικ. Χαυτούρας «Οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν να πληρωθούν επιπλέον εφημερίες που έχουν κάνει για όλο το 2015, τις κανονικές εφημερίες τους για κάποιους μήνες κι όσες έχουν πληρωθεί είναι κουτσουρεμένες. Αυτό που συμβαίνει είναι ανήθικο. Η κεντρική εξουσία τους ειδικευόμενους που έχουν απομείνει, γιατί οι περισσότεροι έφυγαν στο εξωτερικό δυστυχώς, αντί να τους ανταμείψει, τους έχει απλήρωτους. Στον κάθε γιατρό τα οφειλόμενα κυμαίνονται μεταξύ 3.000 – 4.000 ευρώ. Αυτό ισχύει και στους ειδικούς γιατρούς σε μικρότερο βαθμό. Πλέον οι ειδικευόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα».
Μάλιστα ο κ. Χαυτούρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διαμηνύοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την υποστελέχωση του προσωπικού, θα κλείσουν Νοσοκομείο. «Από τους 73 ειδικούς γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου, οι 50 είναι Διευθυντές εκ των οποίων επτά συντονιστές και 43 Διευθυντές που αυτό σημαίνει ότι οι 50 είναι κοντά στη σύνταξη και υπάρχουν μόλις 23 μάχιμοι γιατροί, ενώ οι ειδικευόμενοι είναι 45 εκ των οποίων οι 35 συμμετέχουν στην επίσχεση» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι λόγω της επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων θα υπάρξουν κάποια προβλήματα στα κλινικές και στα προγραμματισμένα χειρουργεία.
Από την πλευρά του το μέλος της ΕΙΝΚΥΜ, ειδικευόμενος γιατρός Γ. Ντόντος, δήλωσε ότι οι ειδκευόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις προς όφελος των ασθενών. Όπως τόνισε «Ζητάμε την καταβολή των δεδουλευμένων, κατανοώντας και την αγωνία των πολιτών, αλλά και τις δικές μας αγωνίες. Ο κόσμος που θα χρειαστεί την φροντίδα δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα για τα επείγοντα, αλλά θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες στα προγραμματισμένα και τακτικά εξωτερικά χειρουργεία». Ο κ. Ντόντος σημείωσε ότι οι έγιναν επαφές και με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία τους έχει διαβεβαιώσει προφορικά ότι θα καταβληθούν στο εγγύς μέλλον τα χρήματα, ωστόσο όπως είπε «Υπάρχουν γιατροί που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι από περιοχές εκτός Βόλου και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες που έχουν. Είναι ανθρώπινο κι επαγγελματικό δικαίωμα η καταβολή των δεδουλευμένων».

episx eidikeyomenoi nosokomeio (2)

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου(+photos)

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |