ΗΠΑ: Υπάλληλοι φοράνε πάνες για να μην πηγαίνουν τουαλέτα;;

«Πήγαινε στην τουαλέτα αν θες, όμως μετά πέρνα από το λογιστήριο»

Υπό άθλιες συνθήκες εργάζονται οι υπάλληλοι πολλών ορνιθοτροφείων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική έκθεση της οργάνωσης Oxfam America

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα σε πολλά ορνιθοτροφεία στις ΗΠΑ έφερε στο φως της δημοσιότητας μια νέα αποκαλυπτική έκθεση της οργάνωσης Oxfam America, με τίτλο «No Relief», η οποία εστιάζει στα προβλήματα των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι μαρτυρίες των υπαλλήλων που εργάζονται στις μονάδες εκτροφής πουλερικών σοκάρουν, αφού αποκαλύπτουν ότι πέρα από την βάναυση μεταχείριση των ζώων στα εν λόγω κέντρα, σε βασανιστήρια υποβάλλονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί τους, με σκοπό την αύξηση του κέρδους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, που δημοσιεύει αποσπάσματα της σοκαριστικής έκθεσης, υπάλληλοι σε ορνιθοτροφείο στο Άρκανσας αναγκάζονται να φορούν πάνες ακράτειας, αφού οι προϊστάμενοί τους δεν τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα.

Για τον ίδιο λόγο, αρκετοί από τους εργαζόμενους δέχονται καθημερινά πιέσεις να περιορίσουν τη λήψη υγρών «σε επικίνδυνο βαθμό», ώστε να μη χρειάζεται να αφήσουν το πόστο τους, κάτι που τους προκαλεί συχνά προβλήματα υγείας λόγω αφυδάτωσης.

«Οι προϊστάμενοι κοροϊδεύουν τις ανάγκες των εργαζομένων και αγνοούν τα αιτήματά τους. Τους απειλούν με ποινές ή ακόμα και με απόλυση», αναφέρει η έκθεση-καταπέλτης, η οποία περιλαμβάνει πολλές μαρτυρίες εργαζομένων που κάποια στιγμή αφόδευσαν ή ούρησαν πάνω τους, όταν δεν τους δινόταν άδεια επί ώρες να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Ένας εργαζόμενος σε ορνιθοτροφείο της Αλαμπάμα καταγγέλλει ότι ο προϊστάμενός του απειλεί τακτικά τους υπαλλήλους προκειμένου να μην αφήνουν το πόστο τους. «Πήγαινε στην τουαλέτα αν θες, όμως μετά πέρνα από το λογιστήριο», συνηθίζει να τους λέει, σύμφωνα πάντα με τις εντολές που έχει λάβει και ίδιος από τη διοίκηση. Άλλη μία εργαζόμενη στη Βιρτζίνια ισχυρίζεται ότι, για να πάρει άδεια να πάει τουαλέτα, μεσολαβούν κάθε φορά από 20 λεπτά μέχρι και 1 ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά αφορά σε τέσσερις εταιρείες – Tyson Foods, Pilgrim’s Pride, Perdue Farms και Sanderson Farms – που ελέγχουν το 60% της αγοράς πουλερικών στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει ότι ασφαλώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένες πρακτικές μικρών μονάδων.

πηγή: protothema.gr ( Νάνσυ Κουλούρα )

ΗΠΑ: Υπάλληλοι φοράνε πάνες για να μην πηγαίνουν τουαλέτα;;

Magazine, Παράξενα |