Ηλίας Ζαρκάδας : Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε…

Έχουν αρχίσει οι αλλαγές στην πόλη μας και μαζί τους έχουν ξεκινήσει οι γκρίνιες και η μουρμούρα.

Θα πρέπει να σας εξηγήσω μερικά πράγματα και να τα σκεφτείτε με κατανόηση.

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας πρακτικός άνθρωπος. Ομαδικός παίκτης με γρήγορα ανακλαστικά και παίρνει ταχεία αποφάσεις. Αυτές οι δυνατότητες τον κάνουν ιδανικό για την θέση του Δημάρχου και πιστεύω ότι θα γίνει ο καλύτερος Δήμαρχος που είχε ποτέ ο Βόλος.

Το “Μελετητικό γραφείο Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες” δείχνει το ομαδικό πνεύμα που διέπει τον Δήμαρχο. Μαζί του έχει ενσωματωθεί και το “μελετητικό γραφείο Ηλίας Ζαρκάδας και Συνεργάτες” και αυτές τις μέρες εγκαθίσταται στην ΑΝΕΒΟ (Αναπτυξιακή του Δήμου) με επίσημη πρώτη την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Οι δυνάμεις του Δημάρχου ήδη πολλαπλασιάζονται. Εχει γίνει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή Νίκο Ηλίου που είναι υπεύθυνος του τμήματος οδοποίας.

Θα πρέπει να κατανοήσετε ως πολίτες μερικά γεγονότα….

– Ναι, θα ξεβολευτείτε. Αν θέλετε καλύτερη πόλη δεν μπορείτε να παρκάρετε εκεί που πρέπει να σκάψουμε. Θα πάτε το αυτοκίνητο σας λίγο παραπέρα. Δεν έγινε και τίποτα.

– Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα. Θα μειωθούν οι θέσεις πάρκινγκ στην δημητριάδος και στην ιάσωνος. Θα χρειαστούμε περισσότερα πάρκινγκ, είναι γνωστό, αλλά χρειάζονται χρόνο για να κατασκευαστούν και πολλά χρήματα που σήμερα δεν διαθέτουμε.

– Είμαστε στο τέλος της χρονιάς και ότι κάνει ο νέος δήμαρχος μας, είναι με όσα λιγοστά χρήματα μπορεί να εξασφαλίσει από τον προυπολογισμό του 2014 που είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

– Με τον καινούριο προυπολογισμό του 2015 που θα γίνει περίπου σε ένα μήνα, θα ξεκινήσουν τα περισσότερα νέα έργα.

Αυτή την στιγμή η νέα δημοτική αρχή κινείται με ότι έχει διαθέσιμο σε χρήμα, ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό.

Θέλουμε να κάνουμε πολλά σε αυτή την πόλη και θα τα κάνουμε. Κατανοήστε όμως, ότι το κάθετι, χρειάζεται τον χρόνο του για να γίνει, ώστε να δέσει σωστά στα υπόλοιπα έργα της πόλης.

Το γενικό πρόσταγμα, το έχει ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Τον έχει ψηφίσει η πλειοψηφία των πολιτών του Βόλου και τον έχει εξουσιοδοτήσει γι αυτό.

Οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα πράγμα. Αν βοηθήσετε, η πόλη μας θα γίνει καλύτερη. Αν πολεμήσετε αυτή την προσπάθεια, θα είστε υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις, ζημιές, εμπόδια που θα συμβούν.

Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα έργα που θα γίνουν, δίνουν εργασία σε ανθρώπους. Σε μία πόλη που μαστίζεται από 38% ανεργία. Ακόμα και ένα μεροκάματο να δώσουμε είναι σημαντικό για μία οικογένεια.

Από κάπου λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε.

Ας αφήσουμε τον Δήμαρχο να το αποφασίσει αυτό και εμείς ας σταθούμε με κατανόηση και συνεργασία δίπλα του.

Πριν κάνουμε κριτική, ας σκεφτούμε λίγο τα λόγια του Θεόδωρου Ρούζβελτ.

…Δεν είναι ο επικριτής που μετράει.

Ούτε αυτός που καταδεικνύει πώς ο ισχυρός άνθρωπος σκόνταψε, ή πώς αυτός που έκανε κάτι καλό μπορούσε να το κάνει καλύτερο.

Η ανταμοιβή ανήκει σαυτόν που είναι μέσα στην αρένα, με το πρόσωπό του γεμάτο σκόνη, ιδρώτα και αίμα.

Που προσπαθεί, που κάνει λάθη, που δεν προλαβαίνει.

Που έχει απέραντο ενθουσιασμό και αφοσίωση.

Που αναλώνεται σε έναν επάξιο σκοπό.

Που στην καλύτερη περίπτωση γνωρίζει το θρίαμβο της επιτυχίας και, στη χειρότερη, αποτυγχάνει αφού τουλάχιστον προσπάθησε….

Θεόδωρος Ρούσβελτ

Ηλίας Ζαρκάδας

Απλός Πολίτης σε δράση

Μηχανικός Πληροφορικής

Επικεφαλής της Προσβάσιμης Πόλης

Σύντομα μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΒΟ

Μπορείτε να με βρείτε:

www.prosvasimipoli.gr

https://www.facebook.com/elias.zarkadas

https://www.facebook.com/prosvasimipoli.gr

[email protected]
Τηλέφωνο 6948 106 836

Ηλίας Ζαρκάδας : Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε…

Η πένα του πολίτη, Πρώτο Θέμα |