Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία – Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για τον έλεγχο και τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (680) άτομα και προσήχθησαν (52)

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (494) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (129) παραβάσεις, εκ των οποίων (5) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, (8) για επαιτεία, (114) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (2) για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (24.12.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (680) άτομα, εκ των οποίων (559) ημεδαποί και (121) αλλοδαποί και
– (494) οχήματα.

• Προσήχθησαν (52) άτομα:
– (27) ημεδαποί και
– (25) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (13) άτομα και συγκεκριμένα:
– Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπανγκλαντές για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Δύο (2) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (129) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Οκτώ (8) παραβάσεις για επαιτεία.
– Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Εκατόν δεκατέσσερις (114) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (22 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για στέρηση άδειας οδήγησης, 3 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 84 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων παραεμπορίου (φακοί, ρολόγια, μπαταρίες κ.α.), μικροποσότητα κάνναβης και μικρό χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία – Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα

Θεσσαλία, Πρώτο Θέμα |