ΛΑΕ Μαγνησίας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον Λεβεντέρη

Δελτίο Τύπου

Σε μια περίοδο που εντείνεται η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του καταστροφικού για το λαό και τον τόπο 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η εργατική τάξη του Βόλου και της Μαγνησίας, δέχεται άλλο ένα βαρύ πλήγμα με τις απολύσεις στην εταιρεία Λεβεντέρης.

Ηδη η εταιρεία έχει προχωρήσει από τον Φλεβάρη και μετά σε 13 απομακρύνσεις εργαζομένων (4 οικειοθελείς αποχωρήσεις υπό τον φόβο της απόλυσης και 9 απολύσεις) με τις τελευταίες 6 απολύσεις να γίνονται στις 20 Ιούλη.

Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται από τον Μάη και ο μοναδικός ηλεκτρολόγος της εταιρείας, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει με αποκλειστική ευθύνη της κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τότε και προς τα δω.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα την τακτική των απολύσεων και της παραγωγικής αποδιάρθρωσης που εφαρμόζει η Διοίκηση της εταιρείας στο όνομα της συρρίκνωσης του κόστους παραγωγής, χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιεί τις προθέσεις της σχετικά με την τύχη του εργοστασίου στον Βόλο.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας εκφράζει την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στους εναπομείναντες εργαζόμενους και στον αγώνα που διεξάγουν με το Σωματείο τους για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους

Σε μιά περίοδο που οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δέχονται απανωτά μνημονιακά πλήγματα, με την πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία να βρίσκονται πρώτες στη λίστα των φθινουσών περιοχών, της αποβιομηχάνισης, της ύφεσης και της ανεργίας, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να ενθαρρύνονται και να «νομιμοποιούνται» με την Κυβερνητική σιωπή και την μνημονιακή νομοθετική «επικάλυψη».
Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο από τα πολλά σε βάρος των εργαζόμενων και για άλλη μιά προσχεδιασμένη επίθεση, με τη σύμπραξη όλων των κυβερνητικών και “αντιπολιτευόμενων” μνημονιακών Εταίρων (Βιομήχανων – Δανειστών).

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί την Εταιρία να ανακαλέσει άμεσα όλες τις απολύσεις που έχουν, εξ αιτίας της, οδηγήσει στην δραματική αναστολή της παραγωγικής διαδικασίας στον ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ.
Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τον λαό του Βόλου να πάρουν την κατάσταση της επιβίωσής τους στα χέρια τους!!
Να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά του αφανισμού τους!!
Ο Βόλος, η Μαγνησία δεν αντέχουν άλλη ανεργία, άλλα κλειστά εργοστάσια, άλλη φτώχεια, εξαθλίωση και ύφεση.

Τη Νίκη θα φέρει ο αγώνας!!

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΛΑΕ Μαγνησίας

ΛΑΕ Μαγνησίας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον Λεβεντέρη

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |