Κλήρωσε για το βόλεϊ Κ. Ελλάδας 

 

Στο Βόλο και στο «Μεταξουργείο» έγιναν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Την αυλαία των φετινών πρωταθλημάτων ανοίγουν οι Νεάνιδες αφού θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει, με τις Παγκορασίδες και κορασίδες να παίρνουν τη σκυτάλη. Σε παράλληλη πορεία και η πρώτη φάση του κυπέλλου γυναικών και ανδρών. Αρχές Νοεμβρίου μπαίνουν στη μάχη οι έφηβοι, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων και της Β’ Εθνικής, ανδρών και γυναικών. Τις πρώτες μέρες του 2017 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα των παίδων για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος με το πρωτάθλημα των Παμπαίδων που θα ξεκινήσει στις 1 Απριλίου.

Στις Νεάνιδες υπάρχουν 4 όμιλοι, με την πρώτη αγωνιστική να διεξάγεται το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου. Οι όμιλοι όπως προήλθαν απ’ την κλήρωση είναι:

Στον 1ο όμιλο είναι ο Γ.Σ. Βόλου και η Αργώ Βόλου και μαζί τους Ασκληπιός ΑΟ Σουφλαρίων και Απολλώνειος Λάρ. Στον 2ο όμιλο όπου έχει τοποθετηθεί η Νίκη Βόλου, θα έχει αντιπάλους τη ΓΣΕ Ελασσόνας, την ΑΕ Λάρισας, τον Φιλαθλητικό Λάρισας και την ΣΠΑ Καρδίτσας. Είναι πρωτάθλημα ενός γύρου και στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 2 πρώτοι.

Στο πρωτάθλημα κορασίδων έχουμε 10 ομίλους με Νίκη και Αργώ να είναι μαζί και τον ΓΣΒ ξεχωριστά, στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων έχουμε 7 ομίλους και ο 2ος είναι Μαγνησιώτικου ενδιαφέροντος καθώς συμμετέχουν οι: Αργώ Βόλου – Νίκη Βόλου – Γ.Σ. Βόλου – Γ.Σ. Αλμυρού και ΑΕ Λάρισας (Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 2 γύρων και στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 2 πρώτοι και οι 2 καλύτεροι τρίτοι. Εναρξη πρωταθλήματος 8-9 Οκτωβρίου).

Στο πρωτάθλημα των ανδρών μετέχουν 8 ομάδες και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα 2 γύρων. Εναρξη πρωταθλήματος ανδρών στις 26 Νοεμβρίου. Ο Πρωταθλητής ανεβαίνει στην Α2.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

-Φιλαθλητικός Λαμίας

-Ασκληπιός

-Αμιλλα Τρικαλων

-Φθία Λαμίας

-ΕΑ Λάρισας

-ΑΕ Λάρισας

-Τύρναβος

-Αργώ Βόλου

Τέλος, στο Πρωτάθλημα Εφήβων που ξεκινά 5 Νοεμβρίου μετέχει η Αργώ, όπως και στο Παίδων (έναρξη 14/1/2017) και αυτό των Παμπαίδων που ξεκινά αρκετά αργά και συγκεκριμένα στις 1/4/2017.

 

Κλήρωσε για το βόλεϊ Κ. Ελλάδας 

Αθλητισμός, Βόλευ, Πρώτο Θέμα |