Κλείδωσε ο ανασχηματισμός – Ολα ανοικτά

Φουντώνουν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές. H αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής όταν θα κλείσουν τα μέτωπα στο εξωτερικό με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.

Οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο το κυβερνητικό σχήμα αλλά και το κόμμα, σε μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τους συσχετισμούς και να κάνει νέο ξεκίνημα με την εκλογή του νέου γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι θέμα 24ώρων και θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αυτήν την Κυριακή (στις 10 το πρωί στο Κάραβελ) με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και παρά τις αρνήσεις κορυφαίων υπουργών (για τη Γραμματεία της Κουμουνδούρου) να ανακοινώσει την πρότασή του αφενός για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και αφετέρου για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας (25μελούς μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα).

Ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει «λίστα» για την κάλπη της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας, Παππάς, Τσακαλώτος αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στη «λίστα» των υποψηφίων για το νέο πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου αναμένεται να προσέλθουν αρκετά νυν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και πρόσωπα-έκπληξη. Ακούγεται επίσης ότι δεν αποκλείεται η βολιδοσκόπηση και η ανάδειξη κορυφαίων κυριών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΓ, όπως η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου (πρώτη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα της ΚΕ), η Ολγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου (νυν μέλος του οργάνου) κ.ά.

Από το βράδυ της Κυριακής και αφού κλείσουν οι κομματικές κάλπες θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Είναι θεμιτός και αναγκαίος», σημείωνε χθες αργά το βράδυ κυβερνητικό στέλεχος εκτιμώντας δε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πιθανότερο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Κλείδωσε ο ανασχηματισμός – Ολα ανοικτά

Ελλάδα, Πρώτο Θέμα |