Ομιλία Πρύτανη Πανεπ. Θεσσαλίας : “Επενδύσεις και Ανάπτυξη”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και

«Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, ως μέρος της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Ομιλητής ήταν  ο κ. Πετράκος Γεώργιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα:  «Επενδύσεις και Ανάπτυξη».

 

Ο κ. Πετράκος κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, εξηγώντας τι είναι επένδυση και τα είδη της, καθώς και πότε μια επένδυση θεωρείται επιτυχημένη. Αναφορά έγινε και στους τρόπους χρηματοδότησης μιας επένδυσης ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους τρόπους προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και στις συνθήκες που συμβάλλουν στην προσέλκυση αυτή. Συζήτηση πραγματοποιήθηκε γύρω από το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και πως χρειάζεται να αλλάξει, συσχετίζοντας προτάσεις για ανάπτυξη που συζητήθηκαν στο προηγούμενο σεμινάριο με καλεσμένο τον κ. Γεωργακόπουλο από την εταιρία συμβούλων “McKinsey & Company” και τη μελέτη που είχαν πραγματοποιήσει το 2011, ενώ παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα για αλλαγή νοοτροπίας, συλλογικότητα και εξωστρέφεια, φέροντας ως παράδειγμα την αποτελεσματική αξιοποίηση του ελαιόλαδου που παράγει η χώρα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Παπαδούλης Απόστολος, Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων (ΑΕΔΕΠ), ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στις επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στην κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στο κομμάτι των ξένων επενδύσεων.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν μέλη τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του επιχειρηματικού κόσμου. Η ομιλία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι youtube της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (MOKE UTh).

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 με ομιλητή τον κ.  Κουτουβέλη Φάνη, ιδρυτή της εταιρίας “Intale” πρώην “i-Kiosk”. Ο ομιλητής και ο ο συνιδρυτής της εταιρίας είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες start-up της χώρας.

Το θέμα της ομιλίας είναι:  «Το i-kiosk μεγάλωσε και έγινε Ιntale: Η διεθνής διαδρομή μίας επιτυχημένης startup».

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτές στο κοινό.

 

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα “Διαχείριση της Αλλαγής” και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη» και διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ομιλία Πρύτανη Πανεπ. Θεσσαλίας : “Επενδύσεις και Ανάπτυξη”

Θεσσαλία, Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |