Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών : Συναυλία -Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό

“Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών “

Γιάννη Σπανός:

“Επειδή σ’ αγαπώ ..!”

Με μια συναυλία -όνειρο ο Βόλος τιμά τον σπουδαίο συνθέτη

Όλη η μαγεία  του Νέου Κύματος σε μια μοναδική συναυλία

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Σπουδαίοι ερμηνευτές απογειώνουν τη μεγάλη αυτή βραδιά

Άρχισε  η διάθεση των προσκλήσεων  

 

Μια  μαγική βραδιά θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου , αφιερωμένη στον  σπουδαίο Έλληνα δημιουργό ,τον  εμβληματικό εκπρόσωπο του Νέου Κύματος και έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές του νεοελληνικού μας μουσικού πολιτισμού , τον Γιάννη Σπανό ,σε μια ονειρική συναυλία με τη συμμετοχή των άμεσων συνεργατών του που θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα των αιθουσών της Αθήνας ,όπου γεννήθηκε το Νέο Κύμα  .

Εισιτήρια προπωλούνται στην συμβολική τιμή των 8 ευρώ από τα εξής σημεία :

Δισκοπωλείο CLASSIC-Ερμού 187 -Βόλος -τηλεφ. 24210-20059,

Χορωδία “ΙΩΝΙΑ” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου Τηλέφ. 6940-997748

Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891 και  στον

Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας Τηλέφ. 6974-881944.

 

Την εκδήλωση , συνδιοργανώνουν  το παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Δευτεροβάθμιος Φορέας  Πολιτισμού και Επιστημών , το Ευρωπαϊκό Δίκτυο  Πολιτιστικού Τουρισμού  NECTAR, ο Σύλλογος  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής  Βόλου, με τη στήριξη της Διευρωπαϊκής Συμβουλευτικής ΕΠΕ, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός  ,που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού .

Για τον λόγο αυτό έρχονται στο Βόλο , οι αγαπημένοι συνεργάτες του Γ. Σπανού , η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα -τραγούδι), ο Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι- τραγούδι) και ο Θοδωρής Χριστόπουλος στο πιάνο , με τους οποίους συμπράττει  η μοναδική   Έρρικα Πατρικίου , για να παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη.

Για το έργο του σπουδαίου συνθέτη θα μιλήσει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, ενώ οι χορογραφίες είναι της Βάσως Τηλιοπούλου , που συμμετέχει με τους χορευτές της Σχολή Χορού Chorus Line Βόλου .

 

Με την υψηλής ποιότητας και αισθητικής  αυτή εκδήλωση ,που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό σε συνεννόηση με τον ίδιο τον συνθέτη , που έχει τίτλο “Επειδή σ’ αγαπώ..!” ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό  τρόπο ,θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη  Γιάννη Σπανό , μέσα από ένα μαγικό  ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του  που όλοι αγαπήσαμε ,όπως:  “Σαν με κοιτάς”, “Οδός Αριστοτέλους”, “Σπασμένο καράβι”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Μαρκίζα”, “Είπα να φύγω”, “Βροχή και σήμερα”, “Θα με θυμηθείς”, “Στην αλάνα”, “Μια Κυριακή” “Επειδή σ’ αγαπώ”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Αν μ’ αγαπάς”,”Οδός Αριστοτέλους”,”Άσπρα καράβια τα όνειρα μας”,”Μια αγάπη για το καλοκαίρι” και δεκάδες άλλα ,που θα ερμηνευτούν από τις απίστευτες φωνές των στενότερων συνεργατών του Γ. Σπανού, της Πένυ Ξενάκη, της Έρρικας Πατρικίου , του  Κώστα Τζιαγκούλα και του Κοσμά Κοκόλη.

 

Γιάννης Σπανός, ένας σπουδαίος διαμορφωτής του Νέου Κύματος

 

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκαταλείπει τη Νομική και εγκαθίσταται στο Παρίσι όπου παίζει πιάνο σε μπουάτ, γνωρίζεται και συνεργάζεται με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά.
Ασχολείται με τη σύνθεση, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές.
Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.
Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ. ά. ) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ. ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες.
Κλείνοντας την 6η δεκαετία της παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να παρουσιάζει με φρεσκάδα και ευαισθησία το τεράστιο μουσικό του έργο , σε συνεργασία με νεότερους έλληνες καλλιτέχνες.

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κων. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944, -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

 

Ο πρόεδρος  Ο  Αντιπρόεδρος Α΄
Σκριάπας Κων/νος Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Οικονομολόγος

 

Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών : Συναυλία -Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό

Magazine, Εκδηλώσεις, Πολιτισμός, Πρώτο Θέμα |