Ξανά τον Απρίλιο πρέσβειρα του ΟΗΕ η Σαράποβα

 

 

Η Μαρία Σαράποβα θα επιστρέψει στους αγώνες τον επόμενο μήνα και στη θέση της στα Ηνωμένα Εθνη. Η Ρωσίδα τενίστρια ήταν από το 2007 πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ, μια ιδιότητα που ο διεθνής οργανισμός αποφάσισε να της αφαιρέσει τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το ζήτημα.

Αυτό έγινε και ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ πως στις αρχές του επόμενου μήνα η Σαράποβα θ’ αναλάβει και πάλι τη θέση της στο πρόγραμμα ανάπτυξης (UNDP) του διεθνή οργανισμού.

Η Σαράποβα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της, ως πρέσβειρα, στην τραγωδία των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής στο Τσέρνομπιλ το 1986, την εποχή δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης, και τις επιπτώσεις που είχε αυτή η τραγωδία και οι οποίες φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) είχε επιβάλει στις 8 Ιουνίου διετή αποκλεισμό στη Σαράποβα, η οποία βρέθηκε «θετική» στην απαγορευμένη ουσία «meldonium» στο περσινό Οπεν Αυστραλίας, για να μειωθεί, στη συνέχεια, η ποινή της στους 15 μήνες.

 

 

Ξανά τον Απρίλιο πρέσβειρα του ΟΗΕ η Σαράποβα