Αχ. Μπέος «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο της ΔΕΥΑΜΒ»

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΥΑΜΒ δε θα κλείσει – προς το παρόν – αλλά αναζητούνται τρόποι για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να σταματήσει το πάρτι με τους μισθούς πρόκληση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στη ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν 2,8εκ. ευρώ από αυθαίρετη μείωση μισθών που είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Όπως δήλωσε «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κλείσει αυτή η αμαρτωλή εταιρία, με αλλαγή στο νομικό πλαίσιο και με σκοπό να λειτουργήσει σε υγιή βάση, αλλά σε καμία περίπτωση να μην έχει ο πολίτης νερό», ανέφερε, τονίζοντας ότι με τις δύο αυτές διεκδικήσεις, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει η Επιχείρηση. Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε κανένα πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια στην υγειά των κορόιδων. Θα σταματήσει το πάρτι και θα έρθουμε σε ρήξη. Από χθες έδωσα εντολή σε νομικούς να εξετάσουν το θέμα και να βρεθεί λύση είτε μέσω του αρ99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Δεν πάει άλλο η αυθαιρεσία και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν θα παρανομήσω για να έχουν οι βολεμένοι τα προνόμια».
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνει αύξηση τιμολογίου και μάλιστα εξετάζεται αν μπορεί να γίνει κι άλλη μείωση πέραν του 10% που έχει ανακοινώσει, ενώ γίνονται προσπάθειες και για βελτίωση της ποιότητας του νερού που πίνουν οι Βολιώτες. «Δε θα συνεργαστώ μαζί τους. Θα συγκρουστώ και θα φτάσουμε μέχρι τον Άρειο Πάγο. Τα λεφτά που ζητάνε είναι παράλογα. Προτιμώ να παίξω μπιρίμπα, παρά να συζητήσω μαζί τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% αυτών που διεκδικούν επιστροφή των χρημάτων που τους περικόπηκαν οι μισοί τους είναι πάνω από 3.000 ευρώ,

Ευθύνες και λάθος χειρισμοί
Ο κ. Μπέος διευκρίνισε ότι τα όσα αναφέρει δεν είναι μομφή προς τους κ.κ. Μήτρου και Βούλγαροι, ωστόσο τους επέρριψε ευθύνες για τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν. Επίσης γνωστοποίησε ότι σήμερα κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ κατασχετηρίου ύψους 45.000ευρώ, ωστόσο διερωτήθηκε «πώς να γραφτούν αυτά τη στιγμή που η κ. Τασσοπούλου πίνει τσίπουρα με τον Σκοτινιώτη?»
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς από πλευράς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι συμφωνεί με την επιλογή του πρώην Δημάρχου να κάνει μειώσεις μισθών, αλλά του καταλόγισε λάθος χειρισμό, από την άποψη ότι εκτός του Δήμου Βόλου, Πατρών και Χαλκίδας, οι άλλοι Δήμοι προχώρησαν σε νέες συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ. «Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου που έβγαλε αυτή την απόφαση να βγάλει από το λογαριασμό της τα χρήματα και να τα δώσει στους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά

 

Sia

Αχ. Μπέος «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο της ΔΕΥΑΜΒ»

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |