Αχιλλέας Μπέος vs Πατσιαντά :Πρώτη φορά είδα αριστερό να κάνει τον ρουφιάνο

Σε απίστευτη πολιτική κόντρα, με «πρωταγωνιστές» τον Δήμαρχο Αχ. Μπέο και τον Μαργ. Πατσιαντά, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση του θέματος «Λωρίδες αποκλειστικής χρήσης για λεωφορεία στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος και συναφείς ρυθμίσεις», το οποίο εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Ο κ. Μπέος κατηγόρησε τον κ. Πατσιαντά, ότι ο ίδιος μετέβη στην Αστυνομία και παρενέβη για να διακοπούν οι εργασίες που γίνονταν για τις εσοχές στο πλαίσιο, των κυκλοφοριακών μέτρων που έχουν αποφασιστεί να εφαρμοστούν.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που προχώρησε ο Δήμος, χαρακτηρίζοντας επιεικώς απαράδεκτο τον ντόρο που δημιουργήθηκε αναφορικά με τις εργασίες των εσοχών και κάλεσε τους συμβούλους να συμβάλλουν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Μάλιστα κατηγόρησε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά ότι δίχασε τον κόσμο, κι όπως είπε «Εμείς τολμούμε» και δέχθηκε τα χειροκροτήματα των υπόλοιπων συμβούλων της πλειοψηφίας. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Σταυρίδη οι σύμβουλοι της πλεοψηφίας εκτός του κ. Σταυρίδη αποχώρησαν από την αίθουσα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουνε στις μειοψηφίες, πως φαίνεται, όταν οι ίδιες σε προηγούμενες συνεδριάσεις αποχωρούσαν.

Κατά την υποβολή ερωτήσεων από συμβούλους προς τον Αντιδήμαρχο, ο κ. Πατσιατάς ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να παρέμβει ώστε να μην διακόπτει ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος, ο οποίος απάντησε στον κ. Πατσιαντά «Για γέλια είσαι. Τη Δευτέρα θα πάρεις τις απαντήσεις» και τον κ. Πατσιαντά να του επιστρέφει το χαρακτηρισμό.

«Μαντείο Δελφών»

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Πατσιαντάς διερωτήθηκε που προκάλεσε η παράταξη σύγχυση κι επανέλαβε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα αυτά τα μέτρα. Όπως δήλωσε « Ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αλλά υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να περνάνε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μετά να υλοποιούνται. Καμία Δημοτική Αρχή δεν λειτούργησε έτσι στο παρελθόν» για να του απαντήσει ο κ. Μπέος «γι αυτό δεν κάνανε τίποτα. Εμείς έχουμε δυο μήνες θητείας. Εσύ δε θα έχεις ούτε μία μέρα με την νοοτροπία που έχεις».

Ο κ. Πατσιαντάς εξήγησε ότι η παράταξή του ασκεί θεσμικά το ρόλο της, κι όταν ξεκίνησαν οι εργασίες οι σύμβουλοι επισκέφτηκαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Βόλο και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Λάρισα, ενημερώθηκαν ότι υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. «Υπήρχε σύχγυση» είπε ο κ. Πατσιαντάς, για να του απαντήσει ο κ. Μπέος «Στο μαντείο των Δελφών γιατί δεν πήγατε?|» και να ανταπαντήσει ο κ. Πατσιαντάς «Η σύγχυση αρμοδιοτήτων ήταν δεδομένη. Μόλις χθες ξεκαθάρισε το θέμα», ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος σηκώθηκε από τη θέση του και βγαίνοντας προς τα έξω είπε « Επειδή είμαι αναιδέστατος πάω έξω να σας συνδέσω με Κάιρο».

Ο κ. Πατσιαντάς συνέχισε την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας ότι επισκέφτηκε μαζί με συμβούλους του συνδυασμού του την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή για παύση των εργασιών, όπου ενημερώθηκαν από την Αστυνομία για την διακοπή των εργασιών. «Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν περίμενε εμάς να διακόψει τις εργασίες. Μετά από καταγγελίες μη αιρετών πολιτών προχώρησε» είπε ο κ. Πατσιαντάς που κάλεσε για ακόμη μία φορά τον κ. Μουλά να τηρεί τον κανονισμό. Ο κ. Μουλάς ζήτησε από τον κ. Πατσιαντά να μην προκαλεί το Δήμαρχο και τον κ. Πατσιαντά να απαντά «Τέτοιες συμπεριφορές είχαν ο Βούλγαρης, ο Σκοτινιώτης, ο Μήτρου? Ήταν άψογοι» και τον κ. Μουλά να ανταπαντά «Τους άλλους δύο γιατί δεν τους αναφέρεις?».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Π. Σκοτινιώτης, ρώτησε τον κ. Μουλά, αν είναι περήφανος που προεδρεύει σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας δημοκρατική εκτροπή, τα όσα συμβαίνουν.

Όσον αφορά στο θέμα της συνεδρίαση, ο κ. Σκοτινιώτης, ανέφερε ότι αποτελεί υπαλληλική επιβεβαίωση ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν στον «αέρα» και ευθύνονται αυτοί που εισηγήθηκαν τα θέματα. «Να αναζητήσετε στους εαυτούς σας τις ευθύνες για την ταλαιπωρία της πόλης» δήλωσε και πρόσθεσε «Η κυκλοφοριακή μελέτη πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν την έχουμε δει. Περιμένουμε να τις δούμε και να συνυπογραφούνε από τον φορέα» εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τις επιφυλάξεις της παράταξης για τα μέτρα αυτά.

Για «σόου» της Δημοτική Αρχής, με στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις και τίποτα άλλο, έκανε λόγο ο επικεφαλής τα ΛΑΣ Απ. Νάνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρόμοιες αποφάσεις είχαν ληφθεί και στο παρελθόν από άλλες Δημοτικές Αρχές κι απέτυχαν. Μάλιστα ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και δεν μπορεί αποσπασματικά να λαμβάνονται τέτοια μέτρα κι όπως είπε «με αυτές τις τσαπατσουλιές που επιχειρήθηκαν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε». Τέλος η σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Κέρσα Σπανομήτρου, υπογράμμισε ότι η παράταξή της κρατά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχή για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, κι επανέλαβε τις ενστάσεις για το τμήμα μεταξύ των οδών Φιλελλήλων και Καρτάλη και για τις θέσεις στάθμευσης, αλλά και ια τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Όπως δήλωσε «Θα πρέπει ο κ. Μπέος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να βιάζονται να γίνουν όλα μέχρι τα Χριστούγεννα. Πέντε χρόνια θα είναι Δήμαρχος. Είστε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με ιστορία. Δεν είστε σε αρένα ή σε γήπεδο».

Σχετικά με το θέμα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δεν εξυπηρετούν την λεωφορειολωρίδα, ή τους πεζούς αλλά τα οχήματα, τονίζοντας ότι ανώνυμος πολίτης κατήγγειλε το έργο.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με το πρόγραμμα χρήσης απορριμματοφόρων, ο κ. Γαργάλας, αναφέρθηκε στην περίπτωση των Χανίων, όπου κι εκεί επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και οι πολίτες ειναι τελείως δυσαρεστημένοι και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται μόνο στα σοκάκια. «Το μέτρο αυτό θα αποβεί σε βάρος των δημοτών των επισκεπτών, της πόλης και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής» είπε χαρακτηριστικά

«Πρώτη φορά βλέπω αριστερό να κάνει τον ρουφιάνο»

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος, δήλωσε ότι για όλα αυτά τα θέματα θα κάνει ολοκληρωμένη τοποθέτηση στη συνεδρίασης της Δευτέρας ενώ απαντώντας στις κατηγορίες των μειοψηφιών για τη στάση των συμβούλων της πλειοψηφίας να αποχωρήσουν και μετά να ξαναεπιστρέψουν στην αίθουσας δήλωσε ότι «η παράταξή μας είναι Ταλιμπάν γιατί δεν έχουν ιδιοτελείς σκέψεις και δεν στοχεύουν σε βουλευτικές έδρες».

Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχουν μαρτυρίες για την παρουσία του κ. Πατσιαντά στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας κ. Τόλια, κι όπως είπε «Σε αυτή την πόλη είναι πρωτοφανές δεν έχει ξαναγίνει άνθρωποι οι οποίοι έχουν προοδευτικές πεποιθήσεις να οδηγούνται στο Α.Τ. για καταγγελίες κι όχι για τις πεποιθήσεις τους. Πρώτη φορά είδα αριστερό να κάνει τον ρουφιάνο. Υπάρχουν μαρτυρίες, ότι ο κ. Πατσιαντάς ήταν στο γραφείο του κ. Τόλια και του επεδείκνυε το Νόμο. Θα είναι τόσα πολλά αυτά που θα βγούνε τη Δευτέρα. Υπάρχουν 10 νόμιμες καταγγελίες και τις υποκινεί ο κ. Πατσιαντάς κι όλες θα τις χάσει». Ο κ. Πατσιαντάς απάντησε ότι η σιωπή του δεν σημαίνει ότι δεν έχει αντίλογο, με τον κ. Μπέο να του δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα εξηγήσει στον κόσμο την παρουσία του στην Αστυνομία

Sia

Αχιλλέας Μπέος vs Πατσιαντά :Πρώτη φορά είδα αριστερό να κάνει τον ρουφιάνο