Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) για την παρουσίαση του προγράμματος «3D CITY ART»

Σε κλίμα γενικής ευφορίας και συγκίνησης η εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η εκδήλωση του 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) για την παρουσίαση του προγράμματος, με τίτλο «3D CITY ART», όπου βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Α. Μπασδάνη, για τη συνδρομή του φορέα στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Η παρουσίαση από τον υπεύθυνο καθηγητή – αρχιτέκτονα, κ. Σ. Γιαμάκο, της καινοτόμας ιδέας των μαθητών/-τριών, οι οποίοι, στο πλαίσιο μίας εικονικής επιχείρησης, εμβάθυναν στον ψηφιακό σχεδιασμό και, με τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας, δημιούργησαν τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα – έργα τέχνης, με δυνατότητα αξιοποίησης στη διακόσμηση κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, εντυπωσίασε τους προσκεκλημένους, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, για τη χορηγία συστήματος επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή, που, με δεδομένη την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών στο σχολείο, ήταν καθοριστική για την υλοποίηση του προγράμματος. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπασδάνης τόνισε τη σημασία της μόρφωσης, εξαίροντας τη δράση του 2ου ΕΠΑΛ, και επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, στηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τις καινοτόμες προσπάθειες, ενώ, προς μεγάλη ικανοποίηση των καθηγητών και μαθητών, δεσμεύτηκε για τη συνεχή στήριξη του Επιμελητηρίου στις προσπάθειες του σχολείου.

Ευχαριστήριο απονεμήθηκε επίσης στον ιερέα, πατέρα Δημήτριο Κατσιφό, για την αγαστή συνεργασία του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου με το 2ο ΕΠΑΛ και την προσφορά μικρογευμάτων για οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Ν. Καπούλα, η οποία συγχάρηκε τους μαθητές για την καινοτόμα δράση τους, ενώ εξήρε τη σημασία της τεχνικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία στελεχών απαραίτητων στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα, η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης, κ. Α. Χατζηπαντελή, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη με τη δημιουργικότητα των μαθητών, αλλά και με το πνεύμα επικοινωνίας και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, η πρώην σχολική σύμβουλος φιλολόγων, κ. Β. Μαγκαφά, και εκπαιδευτικοί άλλων ΕΠΑΛ της περιοχής μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, σε κλίμα γενικής ευφορίας και συγκίνησης, με τη βράβευση από το διευθυντή του σχολείου, κ. Ευάγγ. Παρασκευά, των μαθητών/-τριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι βραβευθέντες μαθητές/-τριες είναι: (από την Α΄ τάξη) Ι. Δαμασκηνός, Β. Μπουραζάς, Ε. Πασάκος, Β. Σαμαλτάνη, Α. Σεκ, Ε. Ταφίλη, Κ. Χαρίτου, Μ. Μπουτσιουμάνου, (από τη Β΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών) Β. Αγγελή, Α. Ακριβούση, Λ. Γκάλις, Μ. Δημουλάκη, Π. Θεοδώρου, Δ. Κατσούρα, Ι. Ξηραδάκη, Ε. Ρεντινιώτη, Δ. Ρούκα, Ι. Σκόρα, (από τη Γ΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών) Μ. Βεργίνη, Β. Κυριέρη, Μ. Ευαγγελινού, Α. Μαραγκός, Π. Μπρουσοβάνα, Β. Παρίση.

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) για την παρουσίαση του προγράμματος «3D CITY ART»