Τα σύνορα της Ελλάδας ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

 

Τα σύνορα της Ελλάδας ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που έγινε στην πόλη του Βόλου . Ο αγώνας γνώρισε την καταξίωση και απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από όλους τους αγωνιζόμενους για τις παροχές, την οργάνωση και το όμορφο κλίμα, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για αγώνα δρόμου.

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες από την Ελλάδα και από την Κύπρο που βρέθηκαν για τον αγώνα στη Μαγνησία το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ο αθλητικός τουρισμός στην περιοχή μας ευνοήθηκε στο μέγιστο από την παρουσία όλων, τα ξενοδοχεία έφτασαν το 100% σε πληρότητα, ενώ η συμμετοχή των αθλητών με τις οικογένειές τους δημιούργησε ένα γιορτινό κλίμα στην πόλη.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον 3ο ημιμαραθώνιο Βόλου αποτέλεσε η φιλοξενία από τη διοργάνωση 36 αθλητών από την Κύπρο που έμειναν για αρκετές ημέρες στον Βόλο και επισκέφτηκαν πολλές περιοχές του νομού μας.

Η σημαία της Μεγαλονήσου και η σημαία της Ελλάδας ανέμιζαν στην εκκίνηση και στον τερματισμό, προσφέροντας την πιο όμορφη εικόνα σε όσους έτρεξαν και σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες.

Μια μέρα μετά ο επίλογος του αγώνα σφραγίστηκε με την αδελφοποίηση των σωματείων Ευ Ζην Λεμεσού και ΣΔΥ Βόλου σε επίσημη τελετή που έγινε στο «Μεταξουργείο» σε κλίμα κάτι περισσότερο από αδελφικό.

Όλοι οι αθλητές είχαν τις δικές τους αξέχαστες στιγμές, υπήρξαν όμως και ορισμένοι που δικαιωματικά έκλεψαν στη παράσταση και ήταν περιζήτητοι σε δημοσιογράφους και συναθλητές.

Η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου από την Κύπρο, πολύτεκνη μητέρα με αθέατη αναπηρία, έτρεξε τον Δρόμο Υγείας οικογενειακώς, τιμήθηκε από τη διοργάνωση και μίλησε γι’ αυτό που πρεσβεύει, για να γίνει διαρκώς πιο γνωστό στον κόσμο.

Οι ΑμεΑ αθλητές Νίκος Μαλάτος, Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος και Παναγιώτης Καρακώστας μετείχαν επίσης στον Δρόμο Υγείας.

Εξάλλου, δυο 81χρονοι, ο Γιώργος Θέμελης από τα Τρίκαλα και ο Ανδρέας Παμπακάς από τον Ευ Ζην Λεμεσού, έτρεξαν τα 21 χιλιόμετρα, απόσταση «ρουτίνα» γι’ αυτούς. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Απολλώνιου Γκόγκου, που έχει 13 συνεχόμενους τερματισμούς στο Σπάρταθλο και συνεχίζει.

«Κάθε ρεκόρ έσπασε πριν καν ξεκινήσει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου», έλεγε το πραοαγωνιστικό ρεπορτάζ και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν και στον αγώνα, με το σπάσιμο των επιδόσεων διαδρομής από τον Νίκο Σκούταρη με 1.17.49, και τη 18χρονη Χριστίνα Κατζουράκη από τη Νίκη Βόλου, που έκανε τη πολύ καλή επίδοση 1.28.54, όντας 13η γενικής.

Επίσης ο χρόνος του νικητή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων Αλέξη Παπαλεξίου (16.59) είναι επίδοση που αναλογικά αποτελεί και αυτή ρεκόρ (μέχρι πέρυσι ο Δρόμος Υγείας ήταν απόστασης 3 χιλιομέτρων). Νικήτρια στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων στέφθηκε η Γεωργία Ζούζουλα.

Άλλα 287 παιδιά, 149 αγόρια και 138 κορίτσια, έτρεξαν στον Παιδικό Αγώνα 500 μέτρων που έγινε πριν την έναρξη του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου. Ο παιδικός αγώνας, όπως έχει καθιερωθεί, είναι μη ανταγωνιστικός.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και όλων των φορέων.

Για άλλη μια φορά το σύνθημα ήταν «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» και τυπώθηκε στα τεχνικά μπλουζάκια που μοιράστηκαν σε όλους τους αθλητές.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση και τους αγώνες έδωσαν οι κ.κ. Γιώργος Βλιώρας (πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ), Μιχάλης Καπουρνιώτης (αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, υπεύθυνος αθλητισμού), ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας (αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας), Ηλίας Παλαιοδημόπουλος πρόεδρος και Βασίλης Ηλιόπουλος αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, Γιώργος Χρήστου (προϊστάμενος Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ), Γούλας Νικόλαος (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ), σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και πολλοί πρόεδροι συλλόγων Δρομέων Υγείας από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του «Ευ-Ζην» Λεμεσού, Σωματείου Δρομέων & Άλλων Αθλημάτων, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο υπεύθυνος του σωματείου για την αποστολή του Ευ Ζην στον Βόλο κ. Γιαννάκης Ιωάννου και  ο γνωστός δημοσιογράφος επί δεκαετίες για τον στίβο κ. Ηρακλής Αθανασόπουλος που ήρθε από την Αθήνα.

Η διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθώνιου Βόλου ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, την Κηποτεχνική Αγχιάλου, τη Sky Art Events κ. Λίτσα Γιαννοπούλου, τα ΜΜΕ που προέβαλαν τον αγώνα και βέβαια ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και τους γιατρούς του αγώνα:

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:  Άκερμαν Μιχάλης, Αλεξίου Βούλα, Αποστόλου Κωνσταντία, Βασιλειάδης Σταύρος, Βασιλείου Σοφία, Βαταμίδης Δημήτρης Βλιώρα Έφη, Γεραμπίνης Παναγιώτης, Γεροντόπουλος Κώστας, Γκαλίδη Αλεξία, Δελημήτρος Δημήτρης, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Ζαχαρίου Κώστας, Καραγιάννη Αποστολία, Καρανάσιος Κων/νος, Κασιμάτη Ιωάννα, Καφενταράκης Γιάννης, Κοντογιάννης Δημήτρης, Κουτσουμπές Απόστολος, Κυριαζής Δημήτρης, Κυριαζής Κώστας, Κυριαζής Μιχάλης, Λεύκας Δημήτρης, Μασιάλας Σπύρος, Μαστρογιάννη Μαρία, Μιρακίδης Μάρκος, Μιχαλόπουλος Οδυσσέας, Μουστακαλή Ιωάννα, Μπουτσούκης Αθανάσιος, Ξηροφώτου Μάρθα, Παλάντζας Κώστας, Πανόπουλος Ζαφείρης, Πανταζίδη Βιργινία, Παπαδάκης Μιχάλης, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Πατσαρούχας Ηλίας , Πολύζος Νίκος, Ρούσσα Ντίνα, Σαμακοβλής Δημήτρης, Σάμιος Παντελής, Σέφελ Μάρθα, Σκάλκος Γιάννης, Σταθοπούλου Αλεξάνδρα, Στόρτος Θεόδωρος, Στόρτου Φραντζέσκα, Τατάκος Αλέξανδρος, Τρύφωνος Μάριος, Τρύφωνος Νικόλαος, Τρύφωνος Σπύρος, Τσιαμήτα Ιουλία, Τσούκας Νίκος, Τσουρέλης Ζήσης, Χαλκιάς Βασίλης, Χατζηγιαννίδου Χριστίνα, Χατζόγλου Κωνσταντίνα, Χίος Δημήτρης, Ψευτογιάννης Παύλος.

 

ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ηλιόπουλος Βασίλης, Σταθόπουλος Νίκος, Πολυμέρου Θανάσης, Τζουβάρας Αποστόλης, Μαλαχιά Παναγιώτα, Αγγελοπούλου Χριστιάνα, Βογιατζής Παύλος, Σούφης Δημήτρης, Σανιδά Ρούλα,Κολοκοτρώνη Κατερίνα, Τσιτσιγιάννης Βασίλης, Ταστσόγλου Στέλιος , Καραμούτσος Βαγγέλης , Σκούφος Μάκης , Μάτα Κλαίρη , Παπαδόπουλος Παύλος , Κοντογιάννης Κων/νος , Αλευρά Χρυσούλα , Μπόλκας Μιχάλης , Τσίμα Ιωάννα

 

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σαμακοβλής Θωμάς,Στάμνας Κώστας , Χατζηκυριάκος Απόστολος, Ψήφος Βασίλης.

 

Χιλιάδες φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου και 9 ώρες βίντεο υψηλής ποιότητας βρίσκονται στο σάιτ της διοργάνωσης και στη σελίδα στο facebook του Ημιμαραθώνιου. Γι’ αυτό η διοργάνωση ευχαριστεί για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση των αγώνων τους: Καραδημητρίου Στάθη, Μανούσου Εμμανουέλλα, Γούση Χρήστο, Βαραλή Γιάννη, Φασουλίδη-Κυπριζλή Άκη.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΕΨΑ

ΔΙΟΣ

Ζαγορίν

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας

Saucony

Pharmnet

RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)

Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου)

Καρακατσάνης

Φιλομήλα

Puppets

Ταμπακιώτης

Peugeot

Aspirina

Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης

Portaria hotel

Nefeli hotel

Τυπογραφείο Σάμιος

Άνθη Φυτά Κλόντζας

Basilico cucina&pizza italiane Volos

Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)

Herbalife διατροφή – Αδαμόπουλος Ιωάννης

Παπαγιάννης ΑΕ

Ιατρού cleaning

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)

Τροχαία Βόλου

Λιμενικό Σώμα Βόλου

Οργανισμός Λιμένος Βόλου

ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού -Υπεραποστάσεων).

Τα σύνορα της Ελλάδας ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα |