Δήμος Βόλου : Καθαρισμός της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγιάς”

 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Με τον καθαρισμό της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγιάς” συνεχίστηκε (χθες) σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για τρίτη χρονιά. πάντα με την συμβολή των μαθητών και των δασκάλων – καθηγητών τους. Στόχος της δημοτικής αρχής, εκτός φυσικά του καθαρισμού των ακτών, είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθώς επίσης και μέλη της δημοτικής αρχής ενώ στην προσπάθεια συνέβαλλαν 50 περίπου μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή τους κ. Γεράσιμου Τσιμπλούλη και των δασκάλων τους.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και με το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας καθαρισμού των ακτών “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω” καθώς επίσης σακούλες σκουπιδιών, γάντια και χυμοί, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως κάθε χρόνο η παραλία είναι όλο και σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Να αναφερθεί πως τα συνεργεία του Δήμου Βόλου προχώρησαν και στην κοπή χόρτων και τον καθαρισμό και του περιβάλλοντα χώρου, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες σε όλες τις παραλίες, όπως επισκευές σε αποδυτήρια και ντουζιέρες κ.α., ώστε να καταστούν λειτουργικές για τους λουόμενους.

Αύριο (σήμερα) Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 11.00 π.μ. θα καθαριστεί η παραλία του Αναύρου αλλά και η παραλία “Πλάκες” με την συμβολή των μαθητών και δασκάλων των 4ο, 5ο, 7ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

Ημερομηνία Ακτή
Τετάρτη 10/05/2017 Ακτή Αναύρου και Πλάκες
Πέμπτη 11/05/2017 Ακτή Αλυκών
Παρασκευή 12/05/2017 Ακτές Αγίου Στεφάνου
Δευτέρα 15/05/2017 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
Τρίτη 16/05/2017 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια
Τετάρτη 17/05/2017 Ακτή Πλατανιδίων

 

 

 

Δήμος Βόλου : Καθαρισμός της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγιάς”

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |