Επίσκεψη της φιλοζωικής ομάδας Βόλου στο δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών

Δελτίο τύπου φιλοζωικής ομάδας Βόλου  06/06/2017

 

Μετά από μια τυπική επίσκεψη της φιλοζωικής ομάδας Βόλου στο δημοτικό κυνοκομειο Γλαφυρών διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι μας και γενικότερα προς τους φιλόζωους πολίτες της πόλης, πολλές οι συναντήσεις της φιλοζωικής ομάδας με τον τέως αντιδήμαρχο κ.Μπατζιακα και εν συνεχεία με την νυν κ.Μορφογιαννη πολλές οι υποσχέσεις αλλά πράξη ουδεμία.

 

Η κατάσταση στο κυνοκομειο απαράδεκτη η χωρητικότητα του οποίου είναι για 40 ζώα αλλά βρίσκονται 97 .Τα 72 είναι μέσα στα κλουβιά φυλακισμένα παράνομα χωρίς προαυλισμο σε αντίθεση με αυτά που λέει ο νόμος (4039/12-4235/14)επανένταξη μετά τη στείρωση τους και το τσιπαρισμα στο φυσικό τους περιβάλλον και συμπληρώνουμε σαν φιλοζωική από την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές να τα φιλοξενήσουν έως ότου υιοθετηθούν.

 

Οι περιφράξεις όπου έχουνε στηθεί δεν διαθέτουν κανενός είδους προστασία από τις καιρικές συνθήκες ,προχειρότητα άνευ προηγουμένου κόπρανα ημερών φαγητό για ενήλικα ζώα, μεγάλη κροκέτα ποτισμένη με γάλα εβαπορέ ανθρώπινο τουλάχιστον 2 ημερών με μιλιούνια μύγες μέσα, τροφή που δίνεται σε κουτάβια 700 γραμμαρίων και 1.50 κιλού το πολύ.

 

Στη διπλανή περίφραξη δε τα λίγο μεγαλύτερα 4 μηνών περίπου γεμάτα παράσιτα(τσιμπούρια ψύλλους)

 

Πράξεις που παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι να τα πετάξει στο καταφύγιο σαν σκουπίδια που μολύνουν την πόλη.

 

Η σύμβαση του κ.Πολυζου Νικολάου υπεύθυνου του κυνοκομειου λήγει στις 7 του μήνα η σύμβαση του κτηνιάτρου Παγουρτζη Κωσταντίνου έληξε και ενώ έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί λύση η υπόθεση κυνοκομειο γλαφυρών να είναι στον αέρα.

 

Από το να διατυμπανίζει η αντιδήμαρχος κ.Μορφογιαννη ότι δεν υπολογίζει νόμους και εισαγγελείς πιο φρόνιμο θα ήταν να ενημερωθεί για τον νόμο περί αδέσποτων και δεσποζωμενων ζώων ώστε να τον εφαρμόσει.

 

“Το γεγονός πως ο άνθρωπος διαχωρίζει το καλό από το καλό αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’αυτα κάνει το καλό αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.Mark Twain 1906”

 

Ιστοσελίδα μας   https://giov.org

 

https://youtu.be/fQomwptgTHg

https://youtu.be/DHxNrdfaQOk

https://youtu.be/W_lTpIO6AxM

https://youtu.be/IUraSPebYPo

Επίσκεψη της φιλοζωικής ομάδας Βόλου στο δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών