Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του λαού μας για την αξία και την σπουδαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ξεκινά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/6, στις 7μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας και το Σύλλογο Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για την κληρονομική ασθένεια της Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση για την προσφορά αίματος μέσω της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στην εκδήλωση αυτή θα ομιλήσουν ο Δ/ντής της Αιμοδοσίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Στυλιανός Λαφιωνιάτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο εθελοντικές Αιμοδοσίες. Η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/6, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στον προαύλειο χώρο της Νομαρχίας, από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Και η δεύτερη Αιμοδοσία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, την Κυριακή 25/6, μετά τη Θεία Λειτουργία, ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδος.

 

 

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |