Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού και Οσίου Ονουφρίου

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού και Οσίου Ονουφρίου

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει την Κυριακή των Αγίων Πάντων (11/6) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού, π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, εγγάμου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Διμήνι, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μνήμη Οσίου Ονουφρίου

Τη Δευτέρα 12/6 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου Ονουφρίου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο Ομώνυμος Ναός του ομωνύμου χωρίου. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού και Οσίου Ονουφρίου

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |