Σε ρόλο μεταφορέων οι δύο Βολιώτες που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Δύο Βολιώτες εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σπείρα εισήγαγε στην Ελλάδα από την Τουρκία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας. Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Αθήνα και στον Βόλο τρία μέλη της σπείρας, δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 48 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 50 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί μέλη του κυκλώματος. Από τους τρεις συλληφθέντες, οι δύο είναι Βολιώτες και είχαν το ρόλο μεταφορέων. Οι δύο Βολιώτες συνελήφθησαν ο ένας στο σπίτι του(48 ετών), στο Βόλο και ο δεύτερος (45 ετών)στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 50χρονος Αλβανός είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος κανόνιζε τις επαφές τόσο με τους Τούρκους προμηθευτές ηρωίνης, όσο και με τους παραλήπτες-διακινητές στην Ελλάδα. Ο 48χρονος ήταν ο μεταφορέας της ηρωίνης από την Κωνσταντινούπολη στα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά της ηρωίνης από τα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, μέσω Δωδεκανήσων, στο Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής για αποθήκευση, νόθευση-επανατυποποίηση και διανομή της σε άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς, κατασχέθηκαν 13.830γρ. ηρωίνης, 36.000 ευρώ, 500 δολλάρια, 1.390 λίρες Τουρκίας, 10.200λεκ Αλβανίας, 2 χρυσές λίρες Τουρκίας και 15 κινητά.

Επιμέλεια:Sia

Σε ρόλο μεταφορέων οι δύο Βολιώτες που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης