Συνάντηση Μιχ. Μιτζικού με τον πρόεδρο του συνδέσμου Λιμενεργατών  Βόλου  Θωμά  Κρητικό

Δελτίο Τύπου

Tη διττή λειτουργία του Λιμένα Βόλου, εμπορευματικού και τουριστικού, καθώς και την προστασία των κατοίκων της συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου, επισήμανε  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρόεδρο του συνδέσμου Λιμενεργατών  Βόλου  Θωμά  Κρητικό.

Αρχικά, ο  κ. Μιτζικός ενημερώθηκε από τον κ. Κρητικό για  τα θέματα του λιμανιού, καθώς  επίσης και για τα ζητήματα  του κλάδου των λιμενεργατών, στους οποίους συμπαραστέκεται, ενώ τόνισε ότι το Λιμάνι του Βόλου είναι μοχλός ανάπτυξης για την πόλη, το Νομό και τη Θεσσαλία και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.

 

Επιπλέον ανέφερε  ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως το λιμάνι θα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς και να λειτουργεί βάσει τω καλύτερων δυνατών προδιαγραφών , με στόχο την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Η διττή λειτουργία του Λιμανιού πρέπει να είναι δεδομένη, σύμφωνα με τις δύο πλευρές,  ενώ ο κ. Μιτζικός τόνισε πως ήδη στην  προβλήτα 1 θα πρέπει να λειτουργεί το καλύτερο σύστημα διαβροχής του σκράπ και απόληξης των απόνερων.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» έθεσε προ  των ευθυνών του τον ΟΛΒ λέγοντας  πως προτεραιότητα του ΟΛΒ θα πρέπει να είναι μέρος των κερδών του να διατεθούν για την ορθή διαβροχή του σκράπ και την περισυλλογή και επεξεργασία των απόνερων του σκραπ.

Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Κρητικό ζήτησε οι λιμενεργάτες να ασκήσουν πίεση ώστε το λιμάνι να γίνει εμπορευματικό κέντρο  κι επισήμανε ότι όλοι οι φορείς της πόλης θα πρέπει να ομονοήσουν προς τον σκοπό αυτό.

Ακόμη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως καθυστέρησε πολύ η οριστική υποβολή πρότασης για τη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι της πόλης , ενώ ο κ. Μιτζικός επανέφερε το θέμα δημιουργίας Ναυτικού Μουσείου στις παλιές αποθήκες του ΟΛΒ, επισημαίνοντας πως εκκρεμεί η σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τον αείμνηστο βουλευτή Γιάννη Αντωνόπουλο.

Συνάντηση Μιχ. Μιτζικού με τον πρόεδρο του συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου Θωμά Κρητικό

Μαγνησία, Πρώτο Θέμα |