Ι.Αναστασίου: Εγγυητής της σταθερότητας

Στα διλήμματα των εκλογών επικέντρωσε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου ΠΑΡΚ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου.
Ο κ. Αναστασίου επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια στους πολίτες ως προς τις δυσκολίες που απομένουν για την επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή της κανονικότητα, αλήθεια που μεταφράζεται στον νέο πατριωτισμό της εποχής που έχει ανάγκη όσο τίποτα η ελληνική κοινωνία.
Είναι το κόμμα που θα είναι χρήσιμο την επομένη των εκλογών μέσα από την κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματισθεί, έχοντας τον ρόλο της ευθύνης στήριξης της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος που δεν θα ρισκάρει τις θυσίες των πολιτών που προηγήθηκαν και το οποίο θα δίνει προοπτική διεξόδου μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.
Τόνισε ότι εθνική στρατηγική σήμερα σημαίνει το μοίρασμα της ευθύνης των πολιτικών δυνάμεων για το αύριο, πρόταση που το ΠΑΣΟΚ ήδη είχε θέσει στο τραπέζι από το 2012. Η προοδευτική διακυβέρνηση πρόσθεσε προκύπτει όμως από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην κατεύθυνση αλλαγών στο κράτος, στους θεσμούς, στο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο της χώρας. Οι αλλαγές του αυτονόητου και της ευρωπαϊκής κανονικότητας είπε ο κ. Αναστασίου ορίζουν το τι είναι το προοδευτικό και τι όχι σήμερα , επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέτει κόκκινες γραμμές στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους που έχουν να κάνουν τόσο, με τις ομαδικές απολύσεις, όσο και με τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ΝΔ για τον άγαρμπο εκφοβισμό που ασκεί στο εκλογικό σώμα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για την δημαγωγία επίλυσης των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Πρόσθεσε ότι η χωρά δεν κινδυνεύει να βγει από ο ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος καθυστερήσεων και παράτασης της αβεβαιότητας η οποία μόνο κακό θα κάνει στην οικονομία και τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ όπως είπε είναι πόλος σταθερότητας, ρυθμιστής, αντίβαρο και εγγυητής της σταθερής και ασφαλούς πορείας της χώρας.
Αναφερόμενος στον εκλογικό αγώνα της Μαγνησίας ο κ. Αναστασίου επεσήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ σε τρίτη πολιτική δύναμη και η εκλογή του βουλευτή στο νομό. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καταδεικνύοντας ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του βουλευτή στη περιοχή, επισημαίνοντας ότι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του χώρου σ το νομό λείπει. Μίλησε για μία σειρά από εκκρεμότητες σε αναπτυξιακά έργα της περιοχής οι οποίες όπως είπε πρέπει με διεκδίκηση και συνέργειες να κλείσουν και τόνισε την ανάγκη ν’ αλλάξει η ατζέντα των θεμάτων και των διεκδικήσεων του νομού.
Έκανε λόγο για το νέο τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής με πρωταγωνιστές τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και το πανεπιστήμιο, την καινοτομία . Μίλησε για την μείωση του κόστους ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες , για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού του Βόλου και της Σμύρνης, την τουριστική προοπτική και τον πολιτιστικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης της περιοχής σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων για την δημιουργία δύο τουλάχιστον μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στις Νηες και τον Αλατά, για την ανάπτυξη του αεροδρομίου και την σύνδεσή του με την πολιτική της κρουαζιέρας, για την απομάκρυνση του σκραπ από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού και τη δημιουργία σύγχρονής μαρίνας όπως και στο λιμάνι της Σκιάθου.

Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα τόνισε, τα θετικά πρώτα αποτελέσματα της συμβολαιακής γεωργίας, την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των αγροτών και ειδικότερα των νέων από το υπουργείο και τις υπηρεσίες του σε όλα τα επίπεδα, την στήριξη των ομάδων παραγωγών στα πρότυπα των πετυχημένων συνεταιριστικών παραδειγμάτων της περιοχής μας, καθώς και στην προσπάθεια πιστοποίησης και άλλων τοπικών προϊόντων τη περιοχής ως ΠΟΠ προκειμένου μέσω από την τυποποίηση και τις επενδύσεις ιδιωτών και συνεταιρισμών σε αυτή την κατεύθυνση να προκύψουν νέες θέσεις απασχόλησης.

Ο κ. Αναστασίου ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε του πολίτες για την στήριξη τους στην παράταξη και τον ίδιο, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της ψήφου για το μέλλον της χώρας. Στο ΠΑΡΚ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρώην δήμαρχοι Δ. Πιτσιώρης, Πάνος Σκοτινιώτης, Παύλος Μαβίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Νατάσα Οικονόμου, Νίκος Μόσχος, Ηλίας Ξηρακιάς, αλλά και ο πρώην αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής, ο πρώην γραμμ. της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, όπως και ο Θαν. Μακρόπουλος, ο Ηλίας Χούστης, καθώς και πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστές.

Ι.Αναστασίου: Εγγυητής της σταθερότητας

Μαγνησία |