Τραγική κατάληξη, νεκροί οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους που αγνοούνταν στη Λάρισα

 

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε, δυστυχώς, η εξαφάνιση μικρού αεροσκάφους που αναζητούταν από το βράδυ της Τετάρτης στη Λάρισα.

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκαν στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από τη Λάρισα τα συντρίμμια του υπερελαφριού αεροσκάφους τύπου TL 20 της τοπικής Αερολέσχης, με τους δύο επιβάτες να είναι, δυστυχώς, νεκροί.

Τα συντρίμμια εντόπισε ιδιώτης που ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Από την αρχή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι πιθανό το αεροσκάφος να έχει καταπέσει, με τις έρευνες να απλώνονται σε μεγάλη έκταση και στα σημεία που θεωρούνταν πιθανά για την πτώση, σε Πλατανούλια και Δένδρα, όπου και τελικά εντοπίστηκε.

Το μικρό μέγεθος του σκάφους, αλλά και η νύχτα δυσκόλεψαν το έργο των δυνάμεων της Αστυνομίας, των 10 οχημάτων και των 23 ανδρών της Πυροσβεστικής, καθώς και του ελικοπτέρου του Στρατού.

Οι δύο άτυχοι επιβάτες, ο 34χρονος πιλότος μαχητικού αεροσκάφους και Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση της Καλαμάτας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και εκπαιδευτής της Αερολέσχης Λάρισας, βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους, με τις σορούς τους να διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, αλλά είναι πιθανό να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, με τον πιλότο να μπερδεύεται από ένα ποτάμι που είναι παράλληλο με τον διάδρομο προσγείωσης κοντά στην αερολέσχη, με την υπόθεση, πάντως, να αποτελεί προς το παρόν απλά ένα σενάριο.

Τραγική κατάληξη, νεκροί οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους που αγνοούνταν στη Λάρισα

Ελλάδα, Θεσσαλία, Πρώτο Θέμα |