Ο Μαραθώνιος Κρήτης στο Διεθνές καλαντάρι του 2018

Την ένταξη του Μαραθωνίου Κρήτης στο Διεθνές καλαντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Παράλληλα ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε και το 2018 στις δράσεις του και συγκεκριμένα στις «Τρέχουσες Εκδηλώσεις» του www.visitgreece.gr τον Μαραθώνιο Κρήτης, στην ελληνική και αγγλική έκδοση.

O 3ος Μαραθώνιος Κρήτης που θα γίνει στις 15 Απριλίου 2018, είναι μία από τις μαζικότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 3.500 συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα, οι οποίοι κατέκλυσαν το Ενετικό λιμάνι Χανίων και απόλαυσαν το τρέξιμο και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική παραλιακή οδό προς Πλατανιά, το Νησάκι «Θοδωρού» με τον Κρητικό Αίγαγρο, το περίφημο Κρι-Κρι, και το Ιστορικό Μάλεμε.

Πέρα από τα αγωνίσματα, η διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 13/04/18 την τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών-Ολυμπιακό Σύμβολο. Το Σάββατο 14/04/18 την Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου και την Τελετή Έναρξης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων με μουσικό πρόγραμμα.

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) και ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του ΕΟΤ.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης στο Διεθνές καλαντάρι του 2018

Αθλητισμός, Άλλα αθλήματα, Ελλάδα |