Το pole dancing στη λίστα των διεθνώς αναγνωρισμένων αθλημάτων

 

Η Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Ομοσπονδιών Αθλημάτων (GAISF) ενέκρινε, σύμφωνα με επίσημη απόφασή της, την καταχώρηση του pole dancing στη λίστα των διεθνώς αναγνωρισμένων αθλημάτων. Η απόφαση, αν και προσωρινή, αποτελεί μία σπουδαία νίκη για τους λάτρεις του είδους, που βλέπουν εν τέλει την αγαπημένη τους δραστηριότητα να αποκτά και επίσημα τον τίτλο του «αθλήματος».

Η Ομοσπονδία, ήδη από το 2012, έχει ιδρύσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλημάτων Στύλου, το οποίο φέτος κατάφερε να συγκεντρώσει συμμετοχές 150 αθλητών από 30 χώρες.

Στο εξής, κάθε εθνική ομοσπονδία pole dancing κάποιας χώρας έχει το δικαίωμα να ζητήσει από το Υπουργείο Αθλητισμού να αναγνωρίσει το άθλημά της ως «εθνικό σπορ» και να λάβει κρατική επιχορήγηση. Υπέρ αυτής της προσπάθειας έχει ταχθεί και ο Patrick Baumann, πρόεδρος της GAISF, αφού όπως τόνισε στο περιοδικό Times «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε τους pole dancers να καταλάβουν όλες τις δυνατότητές τους και μια μέρα ίσως λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Εκτός από το pole dancing, την προσωρινή ένταξη στον πίνακα των αθλημάτων της GAISF κατάφεραν και επτά ακόμη, όπως το cheerleading και το powerboating. Για τα επόμενα δύο χρόνια τα εν λόγω αθλήματα θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αθλητών τους παγκοσμίως και να ανταποκριθούν στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Επιτροπής Anti-Dopping (WADA), προκειμένου να καταταχθούν στα πλήρως αναγνωρισμένα αθλήματα, όπως ορίζουν οι κανόνες της GAISF.

Το pole dancing στη λίστα των διεθνώς αναγνωρισμένων αθλημάτων

Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο, Πρώτο Θέμα |