Π. Μαρκάκης : Ας σταματήσει τουλάχιστον… ο εξευτελισμός

Ας σταματήσει τουλάχιστον… ο εξευτελισμός

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

π. Βουλευτή Μαγνησίας

 

Σκέφτηκα πριν γράψω αυτό το άρθρο αν έπρεπε να του δώσω μια χιουμοριστική διάσταση ή  να το διατυπώσω με σοβαρό ύφος. Διότι αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν πραγματικά για κλάματα.

Δεν θέλω να κάνω κριτική σε μια Κυβέρνηση – την σημερινή ή μια προηγουμένη – γιατί όπως ξέρουμε όλοι, καμία δεν μπόρεσε με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσει την κρίση που έπληξε την Ευρώπη όπως έκαναν οι Κυβερνώντες σε άλλες χώρες είτε αυτές μπήκαν σε μνημόνια (Κύπρος.. Πορτογαλία..) είτε την αντιμετώπισαν εκτός μνημονίων  (Ισπανία. .Ιταλία.).

Εδώ εκτός την εξαθλίωση των Ελλήνων, η οποία δεν τελείωσε ακόμη, το Διευθυντήριο της Ευρώπης  φανερά πλέον ξεφτιλίζει και το Κυβερνητικό προσωπικό της χώρας μας. Τον προηγούμενο Πρωθυπουργό – Σαμαρά είναι φανερό ότι τον ‘’άδειασαν’’.  Σήμερα έχουν τον Πρωθυπουργό – Τσίπρα  να τον ξεδοντιάζουν και να του αφαιρούν σιγά σιγά όλες τις επαναστατικές περγαμηνές βάση των οποίων με πολύ θράσος και περηφάνεια διατυμπάνιζε και τα στοιχεία τα οποία  τον διέκριναν μέχρι να καθίσει στη θέση του αρχηγού της Κυβέρνησης..

Αυτό φυσικά γίνεται με την θέλησή του και ο ίδιος δέχτηκε να τον περιφέρουν  σε διάφορα κέντρα αποφάσεων, να του χαρίζουν  ‘’μετάλλια θάρρους’’ και να του κλείνουν μυστικά ραντεβού με το διεθνές Τραπεζικό κατεστημένο. Για να δείξουν σε κάθε επίδοξο αντιδρώντα και μελλοντικό ‘’επαναστάτη’’ κυρίως της αριστερής απόκλισης, πως καταντάει ένας άνθρωπος που διατυμπάνιζε ότι θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές.

Την τελευταία ξεφτίλα την κράτησαν για τον Υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο, που πλασαρίστηκε εδώ  σαν η ‘’μαρξιστική τάση’’ της εγχώριας αριστεράς. Τον έβαλαν τον φουκαρά  να χαμογελάει και να χειροκροτεί μέσα στο άντρο του καπιταλισμού – στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – και να χτυπάει το κουδούνι και να βαράει το σφυρί !!

Δεν με ενδιαφέρει και πολύ αν έτσι το κατεστημένο ξεφτιλίζει την Αριστερά στην Ελλάδα. Εγώ διαπιστώνω ότι ξεφτιλίζεται η Κυβερνητική ηγεσία της χώρας μου.

Δεν αμφιβάλλω ότι, αν δεν εξευρεθούν πολιτικοί άνδρες, που να έχουν στοιχειώδη ‘’αντρική ‘’ αξιοπρέπεια, τα ίδια θα γίνουν και στις επόμενες Κυβερνητικές ηγεσίες.

Ακόμη και τα απαραίτητα προσχήματα έχουν ισοπεδωθεί. Οι δήθεν διαπραγματεύσεις κρατούν λίγη ώρα, λιγότερη από όσο κρατάει μια παρέα για να πιούν τσίπουρα. Τα νομοσχέδια ψηφίζονται χωρίς καμία αντίσταση από τους 153 και μερικές φορές ξεφτιλίζεται και η αντιπολίτευση αφού την ρίχνουν στο ..’’φιλότιμο’’ !!

Είμαι σίγουρος ότι.. Θα ψηφιστεί και η κατάργηση των απεργιών, θα ψηφιστεί και η πώληση της ΔΕΗ, θα ψηφιστεί και η πώληση του νερού. Θα δείτε πολλούς επικοινωνιακούς χειρισμούς, θα δείτε  καβγάδες  αλλά και  με την βοήθεια των συστημικών και μη ΜΜΕ, ο στόχος  που έχει δρομολογηθεί θα επιτευχθεί. Στο παιχνίδι της εξαθλίωσης των Ελλήνων και του ξεπουλήματος – και μάλιστα τζάμπα – του πλούτου της χώρας μας, συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες από αυτούς που φαίνονται.

Στο διαδίκτυο είναι πλέον δυσδιάκριτο πιο site λέει την αλήθεια, τα γκάλοπ – σε δυο τουλάχιστον έχω επιλεγεί – είναι κατευθυνόμενα. Σε οδηγούν να συγκρίνεις ποιος είναι καλύτερος.. ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ..  και ποια είναι η ποσοστιαία διαφορά τους.  Λες και θα αλλάξει κάτι άμα βγει ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας. Τα ερωτηματικά με τα οποία μας βομβαρδίζουν  είναι ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον άλλο ακόμη και από τον μεθεπόμενο.

Βέβαια το αισθητήριο των πολιτών αντιδρά και στην ουσία απορρίπτει το σημερινό πολιτικό σύστημα και ‘’καταλληλότερος’’ είναι ο κανένας!!.

Πολλές φορές βλέποντας τις καθημερινές δηλώσεις και απόψεις των Κυβερνητικών παραγόντων αναρωτιέμαι. Μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας;;

Είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνουν αρκετοί και οι υπόλοιποι.. κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει δοκιμαστεί  στο σύνολο του και απέδειξε ότι δεν μπορεί   να κρατήσει  ούτε την αξιοπρέπειά του. Με την ‘’ομαδοποίηση’’ του χώρου της Κεντροαριστεράς, έχουν σχηματοποιηθεί οι τρεις πόλοι που θα παίξουν βασικό ρόλο στις επόμενες εκλογές. Το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο έχει εξασφαλιστεί  και δεν ανησυχεί για τις εξελίξεις.

 Ο ‘’αριστερός’’ Τσίπρας θα τα υπογραφεί όλα, όσα δεν μπορεί να ψηφίσει η Δεξιά και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη. Αν  δεν ήταν και το ΠΑΜΕ δεν θα καταλαβαίναμε ότι υπάρχει αντίδραση . Η ‘’δεξιά’’ δεν βιάζετε να έρθει, γιατί την βρώμικη δουλειά θα την έχει κάνει άλλος και μάλιστα με μεταχρονολογημένα νομοσχέδια. Το ‘’μπαλαντέρ’’ Γεννηματά την μόνη αγωνία που έχει είναι μήπως ο Τσίπρας  εγγραφεί στα Ευρωπαϊκά κατάστιχα σαν ‘’σοσιαλιστής’’ και της πάρει τα προνόμια.. στα αντίστοιχα συνέδρια.

Αυτό που μπορεί να απαλύνει το σημερινό αδιέξοδο είναι να έρθουν στην πολιτική σκηνή, νέοι σχηματισμοί, νέοι πολιτικοί  που θα δίνουν τα εχέγγυα ότι τουλάχιστον μπορούν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους. Δεν θα πρέπει να έχουν τοπικές, επιχειρηματικές ή ευρύτερες εξαρτήσεις, για να  μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο. Δεν θα εξαρτούν τις διεκδικήσεις τους από την απόκτηση ή μη κυβερνητικής εξουσίας.

Ψάξτε λοιπόν στις επόμενες εκλογές άτομα και πολιτικά κόμματα με αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά. Εγώ έχω επιλέξει την στήριξη της ‘’Ελληνικής Λύσης’’.  Εσείς δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε. Κάντε όμως μια επιλογή που θα ενισχύει την διατήρηση της αξιοπρέπειας σας  για να μη βλέπετε τους αυριανούς κυβερνητικούς ηγήτορες, εξευτελιζόμενοι οι ίδιοι, στην ουσία να καταρρακώνουν το κύρος της πατρίδας μας.

Είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα οι Έλληνες είτε αυξηθούν οι μισθοί είτε όχι, θα βρουν τους διαδρόμους που θα τους κρατήσουν όρθιους. Κάποτε θα βρεθούν και οι πολιτικοί που θα αμφισβητήσουν όσα σήμερα ψηφίζονται υπό το βάρος έκτακτων αναγκών αφού παραβιάζονται ακόμη και συνταγματικές διατάξεις.

 

Το ελάχιστο που απαιτούμε σήμερα είναι να σταματήσουν οι Κυβερνητικοί ηγήτορες να εξευτελίζουν τον εαυτό τους. Γιατί στην ουσία στα πρόσωπά τους εξευτελίζουν και την χώρα μας.

Και αυτό δεν τους το έχουμε εκχωρήσει και δεν  θα τους το συγχωρήσουμε  ούτε  θα το ξεχάσουμε ποτέ

ΚΑΛΕΣ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ

 

Βόλος 15-12-2017

Παύλος Γ. Μαρκάκης

π. Βουλευτής Μαγνησίας

Υπεύθυνος της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ Ν. Μαγνησίας

Π. Μαρκάκης : Ας σταματήσει τουλάχιστον… ο εξευτελισμός

Η πένα του πολίτη, Πρώτο Θέμα |